ג'ון קרי: נבקש מסוריה לסייע בפירוק חיזבאללה
יו"ר ועדת קשרי החוץ בסנאט האמריקני התייחס בביקור בלבנון למדיניות אובמה במזרח התיכון ואמר, כי "בניגוד למדיניות בוש, שסבר כי מספיק להגיד לאנשים שעליהם לעשות ולהמתין למעשה, אנחנו סבורים שצריך לעודד את הדיאלוג"
קרי, שיבקר בסוריה כחלק מסיור באזור, הדגיש את גישתו החדשה של ממשל אובמה בכל הנוגע למזרח התיכון. "בניגוד למדיניות בוש, שסבר כי מספיק להגיד לאנשים שעליהם לעשות ולהמתין למעשה, אנחנו סבורים שצריך לעודד את הדיאלוג", אמר קרי שהתמודד מול בוש בבחירות לנשיאות ב-2004.
קרי וסולימאן בביירות (צילום: AP)
הסנאטור הדמוקרטי הדגיש כי ממשל אובמה "ישתמש בדיפלומטיה, אך מבלי להשלות את עצמו,
מבלי להיות תמים ולחשוב שרק עם מילים הדברים יקרו באופן אוטומטי". קרי, שהחל את סיורו בירדן, יבקר גם במצרים, בישראל ובגדה המערבית. אין זה ביקורו הראשון בדמשק. בסוף שנת 2006 נפגש הסנאטור עם הנשיא הסורי והביע בפניו את חששותיו הכבדים בפני "זרימת הכסף, הנשק והטרור" לעיראק וללבנון.
בתוך כך, אמר נשיא סוריה, בשאר אסד, לסנאטורים המבקרים במדינה כי ארצו מעוניינת ב"דיאלוג רציני" עם ארצות הברית. חבר ועדת קשרי חוץ בסנאט האמריקני, בנג'מין קרדין, אמר במסיבת עיתונאים אחרי הפגישה כי על דמשק להפסיק לתמוך בארגוני טרור, אם ברצונה לשפר את היחסים עם וושינגטון. כמו כן, הוא הביע דאגה מקשריה של סוריה עם איראן. הסנאטור קרי צפוי אף הוא להיפגש עם אסד.
עם כניסתו של ברק אובמה לבית הלבן ביקשה דמשק לפתוח דף חדש ביחסים עם ארצות הברית. אסד הבהיר כי הוא "דוגל במדיניות של דיאלוג" עם ארצות הברית. אובמה מצדו הבהיר כי הוא חש צורך להתערב "באופן מיידי" בנעשה במזרח התיכון.
הטענות על שינוי במדיניות החוץ האמריקנית כלפי דמשק באות גם על רקע הדיווחים לפיהם משרד המסחר האמריקני הסכים לספק לסוריה חלקי חילוף עבור שני מטוסי נוסעים מסוג בואינג-747. בדיווח צוין כי האישור עשוי לרמוז על סופו של החרם הכלכלי שהוטל על הממשל הסורי בשנת 2004.