פייגלין: אחדות - כדור בראשה של הדמוקרטיה
"ממשלת אחדות זה כמו קרטל בתחום העסקי, ומי שעושה קרטל הולך לכלא", אומר יו"ר חטיבת "מנהיגות יהודית" בליכוד, שמשוכנע כי צו הבוחר היה ממשלת ימין-ימין
קולות בליכוד נגד אחדות: בזמן שרוב בכירי הליכוד שותקים ומאפשרים ליושב ראש מפלגתם, בנימין נתניהו, לנסות ולהרכיב את הממשלה הבאה בדרכו, יש כאלו שלא חושבים שהמרדף אחר קדימה וציפי לבני הוא הדבר הנכון לעשות.
יושב ראש חטיבת "מנהיגות יהודית" בליכוד, משה פייגלין, שנדחק אל מחוץ לרשימת הליכוד לכנסת ה-18, אמר הבוקר (יום א') ל-ynet כי הניסיון להקים ממשלת אחדות לאומית הוא פגיעה בדמוקרטיה.
"ברור לי לגמרי שהדבר שנתניהו פוחד ממנו יותר מכל דבר אחר, זה מימוש רצון הבוחר - ממשלת ימין, שתייצר אג'נדה ימנית. זה חמור בעיניי. הקונספציה של ממשלת אחדות היא כדור מוות בראשה של הדמוקרטיה".
לדברי פייגלין, ממשלת אחדות זה פטנט עוקף דמוקרטיה. "מעולם לא היתה ממשלת אחדות בארה"ב, ובבריטניה היתה ממשלה כזו רק במלחמת העולם השנייה. ממשלת אחדות זה כמו קרטל בתחום העסקי, ומי שעושה קרטל הולך לכלא. משום מה, דווקא בשוק הרעיונות מותר לעשות קרטל, וקוראים לזה אחדות. המפלגות הגדולות עושות יד אחת, ומבטלות את כוחות השוק. זה חמור שאנשים מוכנים לעקר את הדמוקרטיה".
פייגלין טוען כי לנוכח האפשרות להקים ממשלת ימין בת 65 חברי כנסת, אסור לליכוד לנסות ולצרף מפלגות נוספות כמו קדימה והעבודה. "אני כל הזמן שואל את עצמי מה היה קורה לוּ לציפי לבני היה רוב של 65 מנדטים", אומר יו"ר מנהיגות יהודית בליכוד. "אני תוהה אם היא היתה מחזרת כך אחרי נתניהו. יש לימין בעיה: מצד אחד הוא רוב מוחלט, אך מצד שני מפלגת השלטון שלו מנהיגה מנהיגות שלא רוצה לזהות עצמה כימין. בבחירות הימין ניצח והליכוד הפסיד. בצורה הזו, גם אם נתניהו יצליח להרכיב ממשלה עם לבני היא תהיה קצרת מועד, והוא יזרוק החוצה את המפלגות הימניות, שנותנות לו כרגע את הבסיס לניהול משא ומתן עם קדימה. כל הסיפור הזה הוא על כרעי תרנגולת".
"החיזור נועד לרצות את השמאל"
גם חבר הכנסת לשעבר מיכאל רצון, מראשי המתנגדים לתוכנית ההתנתקות, חושב שזו טעות לנסות ולצרף את קדימה בעת הזו לממשלה. לדברי רצון, "בראש ובראשונה צריך להקים ממשלת ימין ולהיות נאמן לציבור הבוחרים. רק אחרי זה צריך לפנות לקדימה, כי לפי דעתי קדימה תצטרף לממשלה בכל תנאי ובכל מחיר ובכל מקרה".
רצון סבור כי אל לו לנתניהו להיענות לדרישות של קדימה בנושאים המדיניים, ואסור לו להודיע כי הוא תומך ברעיון שתי מדינות לשני עמים. "אני חושב שהציבור במדינת ישראל רוצה ממשלה שתשנה כיוון. נתניהו לא צריך לחשוש ממה שקורה", אמר רצון. "החיזור הגורלי אחרי קדימה הוא פופוליסטי ונועד לרצות את השמאל. הציבור אמר שנמאס לו מהשמאל, וצריך לנסות דרך שונה. אנחנו צריכים להיות נאמנים לדרך שלנו. נתניהו מפספס את הנקודה, והוא פספס אם הנקודה גם כשהוא הלך נגד הרשימה הימנית שלו. התקשורת לא תאהב אותו בכל מקרה".
דווקא חבר הכנסת זאב אלקין, שפרש מקדימה לפני הבחירות מפני שלא היתה ימנית מספיק וחבר לליכוד, חושב שצירופה של קדימה לממשלה נדרש. "אני מקווה שקדימה תיענה להצעות", הוא אומר. "אנחנו עושים את מה שאמרנו שנעשה: אמרנו שנלך עם המחנה הלאומי, ואחר כך נצרף גם מפלגות אחרות. זה מה שאנחנו עושים. אני חושב שהליכוד צריך לעשות מאמץ אמיתי כדי להגיע לשותפות".
אלקין לא מתרגש מהטענות כי ממשלה עם קדימה תמשוך שמאלה ומעריך כי בסופו של דבר, מי שמקבל את ההחלטות בממשלה הוא ראש הממשלה. לדבריו, " מה שחשוב, זה לדעת מי הוא ראש הממשלה, ומה הכיוון של הממשלה. יש הרבה אתגרים היום שאין עליהם מחלוקת. יש חילוקי דיעות בכמה נושאים, אך יש הרבה מטרות משותפות: איראן, עזה, חמאס, הנושא הכלכלי, הצורך לרפורמה בחינוך. ההבדלים הם יותר קטנים ממה שזה נראה. אני מקווה שנגיע לעמק השווה".