ברק בתום הפגישה עם נתניהו: נלך לאופוזיציה
בנימין נתניהו ממשיך לבדוק אפשרות לממשלה רחבה. אחרי פגישה שלא הולידה דבר עם ציפי לבני, נועד בארבע עיניים עם אהוד ברק. בתום הפגישה, אמר ברק: "הבוחר שלח את העבודה לאופוזיציה". נתניהו הודיע כי ייפגש שוב עם ברק ולבני
לאחר שאמש נועד עם יו"ר קדימה, ציפי לבני, נפגש הבוקר (יום ב') בנימין נתניהו, עם יו"ר העבודה, אהוד ברק, כדי לבדוק את אפשרות צירופה של העבודה לממשלה. לאחר פגישה בארבע עיניים במלון בירושלים, אמר ברק: "הבוחר שלח את העבודה לאופוזיציה. לשם נלך". נתניהו, שעדיין לא אמר נואש מהניסיון להרכיב ממשלה רחבה, אמר: "אני לא מתכוון לוותר על המאמצים להרכיב ממשלה רחב לנוכח האתגרים, ובראשם איראן. אפגש שוב עם לבני וברק".
יו"ר העבודה אמר בתום הפגישה: "פסק דינו של הבוחר שלח את העבודה אל האופוזיציה ואנחנו מכבדים את הקביעה הזאת. אמרתי למר נתניהו שאנחנו נהיה אופוזיציה אחראית, רצינית וקונסטרוקטיבית. מר נתניהו ביקש לשמור לעצמו את הזכות לבקש להיפגש בהמשך בתהליך הרכבת הממשלה ואני מניח שאם הוא יבקש להיפגש, אז ניפגש".
ואילו נתניהו אמר: "אנסה לעשות כל מאמץ כדי להביא לממשלת אחדות לאומית. חייבים לשים הפוליטיקה השגרתית בצד, כי האתגרים הניצבים בפני ישראל עצומים".
ביבי וברק בתחילת פגישתם (צילום: גיל יוחנן)
בעבודה נשמעו אתמול טענות לפיהן ברק מנסה לבחון בשיחות עם פעילים את אפשרות הצטרפות העבודה לממשלה בראשות נתניהו. בלשכת ברק דחו בתוקף את הטענות, ואמרו כי ברק מתכוון להוביל את העבודה באופוזיציה. גם בכירים בעבודה אמרו כי "הסיכוי שנצטרף לממשלה כפי שביבי מקים כעת - נמוכה ביותר".
יושב ראש הליכוד רוצה מאוד לראות את קדימה מצטרפת לקואליציה שלו, אבל אפילו מקורביו מודים כי לו היו צריכים לייעץ ללבני כיצד לנהוג במציאות הפוליטית שנוצרה לאחר הבחירות הכלליות - היו מייעצים לה להישאר מחוץ לממשלה ולהוביל את האופוזיציה.
גורמים המקורבים לנתניהו אמרו ל-ynet כי בניתוח המצב הפוליטי שהוצג בפני יושב ראש הליכוד, נלקחה בחשבון האפשרות שלבני תחליט לא להצטרף לממשלתו. "מצב כזה", אמרו לנתניהו, "ישאיר אותך עם ממשלת ימין בת 65 חברי כנסת, שתהיה שנואה גם בארץ וגם בחו"ל. מבחינה פוליטית, לבני עושה את הדבר הנכון שהיא לא מצטרפת לממשלה בראשותך. היא בונה על כך שממשלה כזו לא תחזיק מעמד הרבה זמן".
בסביבתו הקרובה של נתניהו יש כמה יועצים, בעלי נטיות פוליטיות ימניות מובהקות, הסבורים כי ממשלת ימין "אינה מפחידה כפי שמנסים לצייר בתקשורת". אלא שנתניהו עצמו, שעמד כבר בראשות ממשלת ימין בעבר, וזכה לביקורות קשות מבית ומחוץ, חושש מההשלכות של ממשלה כזו, ולכן בחר לנסות ולהרכיב תחילה ממשלה רחבה עם קדימה. "הוא ממש לא אוהב את הרעיון של ממשלה צרה", אמר גורם בסביבתו של יושב ראש הליכוד. "בניגוד לכמה מיועציו, הוא מאמין שממשלת ימין צרה היא דבר לא נכון מבחינה פוליטית, וגם מבחינה ציבורית".