ר"מ יפן - האורח הראשון של אובמה בבית הלבן
טארו אסו נחת הלילה לוושינגטון ויגיע לבית הלבן כמנהיג הזר הראשון מאז מינויו של אובמה. שני המנהיגים ידונו במשבר הכלכלי, בתוכנית הגרעין של צפון קוריאה ובלחימה בטרור
הראשון בשער: נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, יקבל היום (יום ג') את פניו של המנהיג הראשון המתארח בבית הלבן - ראש ממשלת יפן, טארו אסו. ממשל אובמה יבקש להבהיר כי ימשיך בשיתוף הפעולה עם יפן, בעוד אסו נאבק במשבר פוליטי ובפופולריות צונחת בארצו.
שני האישים ידונו בתוכנית הגרעין של צפון קוריאה, בלחימה בטרור באפגניסטן ובפקיסטן ובמשבר בכלכלה העולמית. באמצעות הביקור, מבקשת ארצות הברית לשגר מסר כי יפן תמשיך להיות בת ברית חשובה עבור וושינגטון בענייני כלכלה וביטחון. יפן נחשבת ל"מארחת" של אחד הכוחות האמריקנים הגדולים ביותר באסיה - 50 אלף חיילים אמריקנים שוהים בשטחה.
בעוד אובמה זוכה לאהדה גבוהה במיוחד בארצות הברית, הפופולריות של המנהיג היפני בארצו נמצאת בשפל חסר תקדים: מסקר שפרסמה רשת הטלוויזיה הפרטית היפנית NTV עולה כי התמיכה הציבורית באסו ירדה ל-9.7 אחוזים - שפל חדש, שצפוי להגביר את הקריאות במפלגתו להחליפו לקראת הבחירות הכלליות שייערכו בהמשך השנה.
שיעור התמיכה הנמוך-להדהים שממנו "נהנה" אסו - ראש הממשלה הרביעי שמונה ביפן בפרק זמן של שנתיים וחצי - הוא כאב ראש לא קטן עבור מפלגת השלטון, מאחר שהשנה צפויות במדינה בחירות כלליות לבית התחתון.
כרגע, מחזיקה המפלגה ב-80 אחוזים מהמושבים בבית, אך לאור תוצאות הסקר, שממנו עולה כי רק 26.2 אחוזים מהנשאלים תומכים
במפלגת השלטון בעוד שיותר מ-50 אחוזים מהם תומכים במפלגת האופוזיציה הדמוקרטית - נראה שסיכוייה של המפלגה לנצח בבחירות נמוכים מאוד.
מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, ביקרה ביפן בשבוע שעבר במסגרת סיורה באסיה, וניסתה להרגיע את המדינה ולהבטיח לה שהיא עדיין נהנית ממעמד בזירה הבינלאומית. היא הבהירה כי הברית בין יפן לארה"ב נותרה הבסיס למדיניות האמריקנית באוקיאנוס השקט. "אני בטוחה שנצליח להתמודד עם הקשיים האלה", אמרה בהתייחסה לקושי של ממשלת יפן בהתמודדות עם המשבר הכלכלי.