הפסד לטבע: מנועה מלשווק תרופת ה-Evista
בימ"ש לערעורים קבע כי טבע לא תוכל להשיק גרסה גנרית ל-Evista המיועדת לטיפול באוסטיאופורוזיס - אלא רק בתום הדיון המשפטי מול יצרנית תרופת המקור אלי לילי. היקף המכירות של התרופה עומד על 700 מיליון דולר בארה"ב
הפסד משפטי לטבע מול יצרנית התרופות אלי לילי: בית המשפט לערעורים בוושינגטון פסק אתמול (ג') כי טבע לא תוכל לקבל אישור סופי ממינהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) לשיווק גרסה גנרית לתרופת ה-Evista המיועדת לטיפול באוסטיאופורוזיס. זאת, למרות שחלפו 30 חודשי ההשהיה הקבועים בחוק שבמסגרתם טבע הייתה מנועה מלשווק גרסה גנרית לתרופה, אשר היקף המכירות השנתיות שלה עומד על 700 מיליון דולר בארה"ב.
כתוצאה מכך, טבע, שככל הנראה רצתה לשווק את התרופה תחת סיכון - תהיה מנועה מלעשות כן עד סיום הדיון המשפטי מול אלי לילי - דיון אשר צפוי להתחיל ב-9 במרס.
כבר לפני מספר שנים רצתה טבע לערער את הפטנט המגן על תרופת ה-Evista ולשווק גרסה גנרית לתרופה. את הבקשה הגישה טבע במסגרת ההליך הקרוי Paragraph IV שבמסגרתו אם טבע תהיה החברה הראשונה המאתגרת את הפטנט - היא זוכה לשיווק בלעדי של התרופה במשך 180 יום.
בעקבות הבקשה תבעה יצרנית תרופת המקור את טבע, והתביעה הפעילה את 30 חודשי השהייה הקבועים בחוק שבמסגרתם טבע הייתה מנועה מלשווק את התרופה - עד שיושלם ההליך המשפטי.
לאחר 18 חודשים החליטה טבע לתקן את בקשת האיתגור של הפטנט, אשר על פי הערכות בשוק נחשב לחלש וקל לערעור. בטבע קיוו שבתום 30 חודשי ההשהיה יוכלו לשווק גרסה את התרופה "תחת סיכון", אולם אלי לילי הגישה לבית המשפט צו מניעה כנגד טבע בטענה שלא היה לעורכי הדין מספיק זמן להתכונן לבקשה.
בחודש אוקטובר 2008 אישר בית המשפט את הבקשה ומנע מטבע להשיק את התרופה תחת סיכון. בינואר השנה הגישה טבע ערעור, ואתמול כאמור פסק בית המשפט כנגד טבע.
האנליסט יואב בורגן מלידר שוקי הון מסביר: "מי שהייתה הראשונה להגיש בקשה לגרסה גנרית ל-Evista הייתה דווקא באר, ולאחריה טבע. מכיוון שטבע רכשה את באר, היא שולטת כיום בשתי הבקשות. מכיוון שבאר לא קיבלה עד היום אישור FDA לבקשה, טבע יכולה לוותר על בקשת הבלעדיות של באר להשקה בלעדית".
להערכת בורגן, אם טבע הייתה מצליחה במאמץ המשפטי שלה להסיר את צו המניעה, אזי טבע הייתה יכולה להשיק בסיכון גרסה גנרית ל-Evista - שמשמעותו תוספת פוטנציאלית של 4 סנט לרווח למניה בשנת 2009.