שתף קטע נבחר

"צפון קוריאה בנתה מתקן תדלוק תת-קרקעי"

עיתון דרום-קוריאני מדווח שצפון קוריאה בנתה מתקן תדלוק תת-קרקעי סמוך לאחד מאתרי שיגור הטילים שלה. זאת במטרה להקשות על לווייני הריגול לצפות שיגורי טילים ורקטות

צפון קוריאה פיתחה מתקן תדלוק תת-קרקעי סמוך לאתר שיגור הטילים שלה - כך דיווח היום (ה') העיתון הדרום-קוריאני "דונג-אה אילבו", בהסתמך על גורם בכיר לא מזוהה. הצעד נועד להקשות על לווייני הריגול לזהות סימנים להיערכותה של המדינה הקומוניסטית לשיגור טילים.

 

לפי הדיווח, המתקן נבנה בסוף השנה שעברה או תחילת השנה הנוכחית באתר הטילים מוסודן-ני, בחופה הצפון-מזרחי של צפון-קוריאה. שירות המודיעין הלאומי של דרום קוריאה, סוכנות הביון העיקרית שלה ומשרד ההגנה בסיאול סירבו לאשר את הדיווח, בטענה שמדובר בנושא רגיש שנוגע לענייני מודיעין.

 

צפון קוריאה הכריזה מוקדם יותר השבוע על כוונתה לשגר לחלל לוויין תקשורת. היא לא מסרה מתי צפוי להתבצע השיגור, ואולם צילומי לוויין חשפו לאחרונה פעילות מוגברת באזור אתר שיגור הטילים. ארה"ב, דרום-קוריאה ויפן סבורות כי שיגור הלוויין נועד לשמש כיסוי לניסוי בשיגור טיל בליסטי ארוך טווח.


קים ג'ונג-איל צולם מעשן בביקור במפעל צפון קוריאני (צילום: AP)

 

"המדענים והמהנדסים שלנו מקדמים פרויקט חלל למטרות שלום", דיווחה אמש סוכנות הידיעות הצפון קוריאנית הרשמית. ב-1998, צפון קוריאה ערכה ניסוי בשיגור טיל ארוך טווח מסוג "טייפודונג-1" מעל ליפן. גם אז טענה כי שיגרה לוויין לחלל. ב-2006 ערכה ניסוי בשיגור "טייפודונג-2", שעל-פי הערכות יכול להגיע עד לאלסקה, אך הטיל נפל לאוקיינוס מיד לאחר ששוגר.

 

על-פי הערכות, בימים אלה פועלת צפון קוריאה לשדרוג הטיל "טייפודונג-2", כך שיוכל להגיע עד לחופה המערבי של ארה"ב. מועצת הביטחון של האו"ם קיבלה ב-2006 החלטה האוסרת על פיונגיאנג לפתח טילים בליסטיים. דרום קוריאה הודיעה כי תראה בשיגור טיל או לוויין איום על ביטחונה והפרת החלטת האו"ם.

 

"אנו מצפים מהצפון לטעון ששיגרו לוויין לאחר שישגרו את הטיל", אמר דובר משרד החוץ הדרום קוריאני, מון טאה-יונג. הוא ציין כי לשכנה מצפון אין צורך רב בלוויין בחלל. מומחים אמרו כי צילומי לוויין שצולמו בשבוע שעבר חשפו פעילות באזור אתר השיגור מוסודן-ני, אך לא הנחת רקטה על מתקן שיגור. מרגע שיותקן, יידרשו כמה ימים לתדלוק הטיל. בתוך כך, דווח אתמול בצפון קוריאה כי המנהיג, קים ג'ונג-איל, ביקר בכמה עיירות באותו אזור שבו שוכן אתר השיגור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טילים בצפון קוריאה. ארכיון
צילום: AP
מומלצים