שתף קטע נבחר

קסאם ראשון השבוע; תושבי הדרום מיואשים

בצהריים פגעה רקטת קסאם במערב הנגב. תושבי הדרום שבים לחיים תחת ירי - ללא תגובה מצד צה"ל. לדבריהם, הפוליטיקאים מנצלים את תקופת המעבר כדי להתחמק מטיפול במצבם. "אף אחד לא רוצה לקחת אחריות, אני מרגיש כמו שחקן בטרגדיה", אמר אחד מהם

סמוך לשעה 15:30 בצהריים (יום א') נורתה רקטת הקסאם הראשונה בשבוע הזה. היא טרם אותרה, וככל הנראה פגעה בין המועצות האזוריות שער הנגב וחוף אשקלון. איש לא נפגע. בסוף השבוע נורו שבע רקטות. מאז סוף מבצע עופרת יצוקה נורו 66 רקטות ופצצות מרגמה.

 

"בעוד שבוע תהיה ממשלה חדשה, ואיש אינו רוצה לקחת אחראיות על התגובה", כך טענו היום תושבי עוטף עזה והנגב המערבי, ששמעו את הבטחות הממשלה לתגובה לירי הרקטות - אולם בפועל אינם חשים בשינוי. "אנחנו נמצאים בתקופת דמדומים", אמר חיים פרי, מזכיר קיבוץ ניר עוז, שגם לאחר מבצע "עופרת יצוקה" ממשיך לספוג ירי בלתי פוסק מכיוון עזה. "יש פרצה כזו במערכת קבלת ההחלטות ובעיקר במערכת קבלת האחריות על מה שהולך להיות", הוסיף.

 

ראש הממשלה, אהוד אולמרט, הצהיר היום בישיבת הממשלה כי "יש למדינת ישראל קשת רחבה של פעולות שהיא יכולה להפעיל וקשת פעולות אלה תנוצל עד להבאת שקט מוחלט לדרום", אולם תושבים רבים הנמצאים בטווח הרקטות חשים בקיפאון הצבאי. לטענתם, הבטחות הן דבר שקל מאוד להפר, בעיקר כאשר האחריות תעבור בקרוב לידיו של מישהו אחר.

 

"אני חושב שצריכים להגיב", אמר שלמה בן שושן, יושב ראש ועד ההורים העירוני בבאר שבע. "מבצע "עופרת יצוקה" לא נגמר, והראייה לכך היא שעדיין יורים רקטות. זה שאין רקטות לבאר שבע לא אומר שלא יהיו. אבל מבחינת הממשלה המבצע נגמר ולא עושים דבר.

 

"אני מאמין שאנחנו נזכה לקבלת עוד גראד אחד או שניים בבאר שבע. כולי תקווה שלא יקרה דבר, אבל אנחנו משחקים עם המזל שלנו. גם באר שבע בטווח ואנחנו צריכים להתנהג כאילו אנחנו יכולים לחטוף רקטה בכל רגע", הוסיף. 

 

"עוד פעם חזרנו לאותו סיפור"

פאולה קנטורי, תושבת מושב שוקדה שבמועצה האזורית שדות נגב חשה כאילו המבצע טרם נגמר. "עם כל הכאב שבדבר, הם היו צריכים להישאר. לפי דעתי אנחנו כתושבים עמדנו בצורה יוצאת מן הכלל אל מול ירי הרקטות. אז אנחנו מצפים מהממשלה והצבא שהם ימשיכו לדאוג לנו", טענה.

 

לדבריה, התושבים חיים בחוסר ביטחון לאור התגובה האנמית של צה"ל לירי. "בימים הראשונים בהם היה ירי רקטות מעזה פחדתי, אבל לאחר שהחל המבצע חשנו ביטחון, שמישהו דואג לנו. עכשיו כבר אין את ההרגשה הזו. עוד פעם חזרנו

לאותו סיפור. כשיצאנו אמרו שבקסאם הראשון נגיב. היום כבר הגענו לקסאם ה-100", סיפרה. 

 

"אני מרגיש כמו שחקן בטרגדיה, כשהבמה היא אזור הדרום", אומר יגיל יבין, תושב ניר יצחק שבמועצת אשכול. הוא הביע תקווה כי חוסר התגובה של צה"ל אל מול ירי הרקטות ישתנה עם חילופי השלטון. "אני לא מאשים איש, הסיטואציה בעייתית. יש קיפאון של אחרי בחירות. אני רק מקווה שהתקופה הזו תהיה קצרה ככל שניתן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גראד באשקלון
צילום: AP
נתניהו. ממשלה בראשותו תביא שינוי?
צילום: AP
מומלצים