הוכרזו הזוכים בפרסי אקו"ם במוזיקה
שלמה ארצי, דודו ברק וד"ר מיכאל וולפה הם הזוכים בפרסי מפעל חיים של אקו"ם בתחום המוזיקה, העומדים על 30 אלף שקל. טקס ההענקה ייערך ב-29 במרץ
ארגון אקו"ם, השומר על זכויות היוצרים, מפרסם היום (ג') את שמות הזוכים בפרסי אקו"ם לזמר עברי. פרס מפעל החיים יוענק השנה לזמר והיוצר שלמה ארצי, לפזמונאי והמשורר דודו ברק ולמלחין והמנצח מיכאל וולפה. שלושת הפרסים נחשבים ליוקרתיים ביותר ועומדים על סך 30 אלף שקל כל אחד.
ועדת השיפוט, שמשתנה מדי שנה, כללה הפעם את נורית הירש, רמי קליינשטיין, זאב נחמה, אריאל הורוביץ ופיטר רוט. בתחום המוזיקה הקונצרטית כללה הוועדה את אלה שריף מילך, דורון סלומון ואהרון חרל"פ. הטקס בו יוענקו הפרסים ייערך ב-29 במרץ במרכז דוהל בתל-אביב. בשנה שעברה זכו בפרס יצחק קלפטר וחמוטל בן זאב.
ארצי יקבל פרס מפעל החיים ע"ש נעמי שמר ז"ל למלחין. ועדת השופטים נימקה את בחירתה בארצי במילים "תרומתו של שלמה ארצי למוזיקה הישראלית היא ייחודית, עצומה וארוכת טווח - ארצי מציין השנה 40 שנות יצירה ישראלית מקורית. אהבת הקהל אליו אינה משקרת. היצירה וההצלחה הגדולה לאורך השנים הינה מפעל חיים מבורך. שלמה הינו מלחין, פזמונאי, זמר ושדרן רדיו. שיריו הינם שירים המוכרים בכל בית בישראל והם חוצי גילאים וזמן. ארצי הינו אחד מעמודי התווך של העשייה והיצירה הישראלית. שיריו כל כך מחוברים למקום ולהוויה הישראלית בעבר, בהווה ובעתיד".
לדודו ברק יוענק פרס מפעל החיים על שם אהוד מנור ז"ל לפזמונאי. את הבחירה בברק, נימקה הוועדה במילים "השירים של דודו ברק מלווים אותנו עשרות שנים והם תופסים מקום נכבד בתרבות הישראלית. קשה למנות את מאות שיריו ולהיטיו הגדולים שהפכו לנכסי צאן ברזל. החידושים הרבים להם זוכים שיריו מצביעים על הרלוונטיות שלהם לזמננו. השפה שלו עשירה וייחודית - היא יונקת מאלתרמן, משירת ימי הביניים וגם מן השפה היומיומית שלנו. במקביל לכתיבת פזמונים, דודו מקדיש את זמנו לכתיבת שירה ואף פרסם מספר ספרי שירה אשר זכו להערכה".
בנימוקי השופטים למתן פרס מפעל חיים למלחין מיכאל וולפה, בתחום המוזיקה הקונצרטית, נכתב: "ד"ר מיכאל וולפה הוא אחד המלחינים הישראלים הפוריים ביותר. יצירותיו מבטאות את התרבות המוזיקלית הישראלית בקצב ובהרמוניה, תוך שימוש באמצעים קומפוזיטורים מגוונים השואבים את השראתם מהידע המפליג שלו במוזיקה קלאסית ובת זמננו. עבודתו ההדוקה עם גופים מוזיקליים שונים, בעיקר אנסמבל קפריזה, התזמורת הקאמרית הקיבוצית והסינפונייטה הישראלית באר שבע, הובילו ליצירת כמה מהיצירות המקוריות והחשובות שנכתבו בארץ. כמנהל אומנותי של 'חג המוזיקה' ו'צלילים במדבר', השכיל וולפה לחשוף את מיטב המוזיקה הישראלית על כל גווניה בפני קהל נלהב הממלא את האולמות בצורה חסרת תקדים. כמורה, מחנך, מרצה וחוקר, העמיד דר' וולפה דור חדש של מלחינים בכל התחומים, זוכי פרסים בינלאומיים שיצירותיהם מבוצעות בארץ ובחו"ל".