"דווקא ההכחשה הגורפת של קצב תסייע לתביעה"
עו"ד מרים רוזנטל, פרקליטת מחוז תל-אביב לשעבר, סבורה כי מצבו המשפטי של הנשיא לשעבר קשה: אם היה מודה במגעי מיני כלשהו, היה המשפט נסב סביב שאלת ההסכמה. במצב הנוכחי, כל עדות נוספת לגבי דפוס פעולתו תחליש את גרסתו
הכחשתו הגורפת של משה קצב, וטענתו כי התלונות נגדו הן עלילה - דווקא מקלות על עבודת התביעה. כך סבורה פרקליטת מחוז תל-אביב לשעבר, עו"ד מרים רוזנטל. "עצם ההכחשה הגורפת גורמת למחלוקת להיות רחבה יותר", אמרה הערב (יום א') עו"ד רוזנטל ל-ynet, בעקבות ההחלטה על הגשת כתב אישום חמור נגד הנשיא לשעבר. "לכן, כאשר לגרסת מתלוננת ישנם חיזוקים על ידי אחרים, הרי שהחיזוקים הינם ראיות שמאוד מחזקות".
הפור נפל שנית - סיקור מקיף ב-ynet:
- פרקליטה של א' מהתיירות: האמת תצא לאור
- היועץ של קצב: מזוז נכנע ללינץ' הציבורי
- שדולת הנשים: הצדק יצא לאור, באיחור רב
- קצב: נילחם בבית המשפט עד להוכחת חפותי
לדברי עו"ד רוזנטל, אם גרסתו של קצב היתה שונה, והוא היה מוכן להודות כי היו מגעים מיניים כאלו או אחרים, אז המשפט היה מתמקד בשאלה של הסכמה או אי הסכמה. במקרה כזה, היה צורך בראיות נוספות לחיזוק גרסתה של א' ממשרד התיירות. כעת, כשהנאשם מכחיש לחלוטין את דבר המגעים המיניים, גם עדויות לגבי דפוס פעילות דומה, מפי מתלוננות נוספות, יכולות להטיל צל על גרסתו של קצב. "ככל שפער הגרסאות בין המתלוננת לנאשם גדול יותר - כך קל יותר לתביעה להביא ראיות", היא מסבירה.
אז מה צריכה הפרקליטות לעשות כדי להביא להרשעת קצב? "נכון להיום, אין צורך להביא ראיה מחזקת לעדות המתלוננת", אומרת עו"ד רוזנטל. "התביעה צריכה להוכיח שנעברו עבירות, ואת הצורה שבה הן בוצעו. אני מניחה שא' ממשרד התיירות אמרה את מה שאירע לה למישהו. עדות של אותו אחד תחזק את גרסתה. אם ברשימת העדים ייכנסו גם מתלוננות המראות דפוס התנהגות מסוים, יחזק גם דבר זה את עדות המתלוננת. גם העובדה שבעקבות המהלכים שקרו, היא הגיעה להתלונן, תספק חיזוק לעדותה".
ומה יהיה קו ההגנה של קצב? "מנגד, יש לנו את גרסת קצב - ואחרי שהוא יעיד, בית המשפט יוכל להכריע", היא מסבירה. "אני סברתי שקצב היה צריך לאמץ את הסדר הטיעון, ומצבו נכון להיום מאוד קשה, לאור גרסתו. אם קצב היה מוסר במשטרה גרסה המאמתת את העובדה שבין השניים נעשו מעשים כלשהם, הרי שמצבו המשפטי היה טוב יותר".
כזכור, הפרקליטות עצמה הגנה בעבר בבג"ץ על החלטה הקודמת, שלא צריך להגיש כתב אישום נגד קצב בנושא אונס. לדברי עו"ד רוזנטל, התביעה בהחלט
עשויה לעשות בכך שימוש, אם כי היא סבורה כי לשופטים אסור לקבל זאת.
"אני מניחה שהסנגורים ינסו להביא לכותלי בית המשפט את כל המהלכים שנעשו לפני הגשת כתב האישום, והתביעה תצטרך להדוף ניסיונות אלו", היא אומרת. "ככל שהתביעה תצליח להדוף ניסיונות אלו, המצב המשפטי יהיה יותר נכון וסטרילי. לדעתי אסור לבית המשפט להיכנס למסגרת כזו. דעת היועץ המשפטי לממשלה והמעשים שעשה בטרם הגשת כתב האישום אינה ראיה, והיועץ לא רלוונטי לעניין. קשה להאמין שבית המשפט ייתן להפוך את כתב האישום נגד קצב לכתב אישום נגד המערכת התביעתית. המהלכים שקדמו להגשת כתב האישום והזמן הממושך צריכים להיבדק, ואני מאמינה שהם ייבדקו באיזשהו שלב, אולם אני לא חושבת שצריך לעשות את זה עכשיו ולא במקביל למשפטו של קצב".