ועדת הכספים אישרה: ריבלין יו"ר זמני
הועדה המסדרת של הכנסת אישרה את ההרכב הזמני של ועדת הכספים, הכולל את גרעין החברים המקצועי שבלט בכנסת הקודמת, ביניהם סטס מיסז'ניקוב, שלי יחימוביץ', אבישי ברוורמן ויעקב ליצמן
ועדת הכספים בחרה היום (ב') פה אחד בראובן ריבילין ליו"ר הזמני שלה. בישיבה השתתפו 10 חברי ועדה מתוך 17 חבריה הזמניים, כולל היו"רים לשעבר, יעקב ליצמן וסטאס מיסז'ניקוב, ובהיעדרו של היו"ר האחרון, אבישי ברוורמן. ריבלין אמר כי: "ישיבות הוועדה הראשונות יוקדשו למשבר ולהשלכותיו על שוק העבודה והפיטורים", והוסיף כי הוא מקווה שמהר מאד ייבחר מישהו אחר במקומו אחרי שנקבע היום בסיעת הליכוד כי הוא יהיה המועמד לתפקיד יו"ר הכנסת.
הוועדה המסדרת של הכנסת, המנהלת את עבודת בית המחוקקים עד לכינון הוועדות הקבועות, אישרה היום גם את ההרכב הזמני של ועדת הכספים .בהרכב החדש נשמר גרעין החברים המקצועיים, הוותיקים והפעילים שבלטו בכנסת הקודמת - שי חרמש (קדימה), חיים כץ וריבלין (ליכוד), סטס מיסז'ניקוב (ישראל ביתנו), שלי יחימוביץ' ואבישי ברוורמן (עבודה), אמנון כהן (ש"ס) ויעקב ליצמן (יהדות התורה).
החברים האחרים הם יואל חסון, רונית תירוש ושלמה מולא (קדימה), זאב אלקין ואיוב קרא (ליכוד), סופה לנדבר ואלכס מילר (ישראל ביתנו), יצחק וקנין (ש"ס) ומשה גפני (יהדות התורה). בולטים בהיעדרם: חיים אורון (מרצ), ניסן סלומיאנסקי (מפד"ל) ואחמד טיבי (תע"ל) שסיעותיהם החדשות מונות פחות מארבעה ח"כים, ולכן לא נכללו בהרכבים של הוועדות הזמניות, כספים חוץ וביטחון.
ההרכב הזמני איננו סופי והוא ייקבע לאחר כינון הקואליציה, אם מישהו מהחברים יתמנה כשר בממשלה. הסיכוי הגדול ביותר לכך הוא של מיסז'ניקוב.
ראשות הוועדה של ריבלין עלולה להסתיים תוך זמן קצר, עוד לפני כינון ועדת הקבע, מאחר שהוא מועמד לתפקיד יו"ר הכנסת. הדבר יאושר קרוב לוודאי במליאה לפני הקמת הממשלה והקואליציה, נוכח ההסכמה בבית לגבי מינויו על סמך הניסיון הטוב שהיה עימו כיו"ר הכנסת ה-16.
ריבלין אמר כי בכוונת הליכוד להציע במקומו את ח"כ ליצמן כחלק מהסכם הקואליציה המיועד בין הליכוד ליהדות התורה. רשות ועדת הכספים היא התנאי הראשון של הסיעה החרדית לכניסתה לקואליציה. התפקיד הוא שווה ערך לתיק בממשלה והסיעה לא היתה שותפה בשום ממשלה בעשורים האחרונים. עם זאת מועמדותו של ליצמן איננה בטוחה ואם אכן סיעתו תקבל את רשות הוועדה, ההחלטה הסופית מי יישב בראשה תיפול רק לאחר חתימה על הסכם הקואליציה.
גם שותפו של ליצמן, ח"כ משה גפני, מעוניין בתפקיד וההכרעה תיפול בתוך הסיעה או בידי הרבנים המובילים אותה. סיעת יהדות התורה מורכבת מנציגים של שתי סיעות לא ידידותיות אחת לשנייה. גפני מייצג את דגל התורה הליטאית וליצמן הוא איש אגודת ישראל. ליהדות התורה הוקצה בוועדה רק מקום אחד שהיה מיועד לליצמן, אולם סיעת הליכוד תרמה את אחד מחמשת המקומות שניתנו לה לח"כ גפני, תמורת ויתורו על המקום שהוקצב לו בועדת החוץ והביטחון.