רמי לוי: "תנו הסעה, ואציל את עובדי עוף העמק"
לוי שוחח עם מנכ"ל המפעל על האפשרות לרכישתו, ואמר כי גם אם לא ירכוש את המפעל, הוא מוכן להעסיק את עובדיו במעדניות שבסופרים שלו, בתנאי שהמדינה תממן את ההסעות
האם רמי לוי, בעל רשת השיווק השקמה הוא זה שיציל את 200 עובדי משחטת עוף העמק שנסגרה אתמול? כך עולה מדברים שאמר לוי היום ל-ynet. לוי הגיע למפעל ושוחח עם המנכ"ל אברהם רודן על האפשרות לרכישתו. לדברי לוי, "אני לא סוגר את הדלת בפני האפשרות שאקנה את המפעל, אבל הסבירות היא נמוכה, על פניו זה קשה מאוד".
- "עוף העמק": ילדי העובדים הגיעו; בכיר הותקף
מה הבעיה?
"החובות של המפעל גדולים בהרבה מהשווי שלו. לפי הערכה שלי, החברה חייבת 45 מיליון שקלים. ברור שאין מה לשלם כסף תמורת הרכישה עצמה, אבל גם בחינם - לקחת על עצמך חובות כאלה זה סיפור לא פשוט. נעשו במפעל הזה דברים, שאם נתבטא בעדינות צריך לבדוק אותם לעומק ולראות אם היו תקינים או לא. בנוסף, לפי מה שידוע לנו, התושבים באזור לא כל כך רוצים את המפעל שם. הוא נמצא בתוך שכונה ומזהם אותה, ולהעביר את המפעל, אם אקנה אותו ואעביר אותו, יעלה לי, כמובן, עוד כסף.
"ויש עוד בעיה: הרפורמה החדשה של משרד החקלאות בענף הלול יצרה מצב שיהיה קשה להשיג חומרי גלם. זו רפורמה שהמשחטות הגדולות ייהנו ממנה, אבל המשחטות הקטנות ייפגעו. למרות זאת, אני מגיע לשם מחר שוב וממשיך לבדוק את האפשרות שבשיתוף פעולה עם משחטת עוף ירושלים אקנה את עוף העמק".
מה המניע שלך? זה לא נשמע כמו עסקה משתלמת.
"המניע שלי הוא סוציאלי נטו, ואני מוכן גם לעזור בדרך אחרת, אם אפשרות הרכישה תרד מהפרק. אם המדינה תממן לי הסעות לעובדים של עוף העמק אל המעדניות שבסופרים שלי, אני מוכן ויכול לספק תעסוקה לכל העובדים הללו".
"מדובר שם בעובדים טובים עם מוסר עבודה גבוה, ואני אשמח לקלוט אותם. אבל אני לא מוכן להסיע אותם בעצמי מעמק יזרעאל למעדניות שלי שפזורות ברחבי הארץ. יש אחריות בעניין הזה גם למדינה. המעדנייה הכי קרובה נמצאת בחיפה, וכמובן שאי אפשר לקלוט שם את כל העובדים וחלקם יצטרכו לנסוע הרבה יותר רחוק".