אוהל המחאה מול שליט פורק: "מתעלמים מאיתנו"
ההורים השכולים שניצבו מול מאהל הורי החייל החטוף בירושלים, חוזרים הביתה: "ראשי העם מבקרים רק אצל שליט, ולא מתייחסים אלינו. כמו שבאנו ספונטנית - כך גם מתפזרים"
"ראינו שיש חד צדדיות משוועת, וראשי העם פשוט מתעלמים מאיתנו" - כך הסביר אחר הצהריים (יום ג') רון קרמן, מראשי מאבק ההורים השכולים נגד שחרור רוצחים מהכלא הישראלי, את ההחלטה לפרק את אוהל המחאה שהוקם בירושלים, מול האוהל בו שוהה משפחתו של גלעד שליט.
תמי ארד: אם מדברים בשקט - כלום לא קורה
קרמן ציין כי "שר הביטחון ביקר אתמול באוהל המחאה של משפחת שליט ולא חצה את הכביש כדי לדבר גם איתנו. הנשיא נפגש עם נועם שליט ואלינו,
שפנינו אליו ושלחנו מכתבים, הוא אפילו לא התייחס. החלטנו שלא נשב עוד בירושלים מול משפחת שליט כי זה מאוד קשה".
יוסי מנדלביץ', ששכל את בנו יובל ז"ל בפיגוע בקו 37 בחיפה במרס 2003, היה האחרון שנותר באוהל לפני ההתקפלות. "כמו שהקמנו את המאהל בצורה ספונטנית - ללא ארגון יחצ"נות מיותר - כך אנו מפזרים את זה", אמר ל-ynet.
מנדלביץ' הוסיף: "בתחילת השבוע שלחנו מכתב לאולמרט ולשרי הממשלה ולא זכינו לתגובה, ואנו שוקלים את צעדינו". לדבריו, "אנחנו מקבלים תגובות רבות לכך שהמתווה שהוצע לשחרור אסירים הוא הזוי ואנו רוצים לתת ביטוי לדעתם של רוב האנשים במדינה, המתנגדים לשחרור האסירים.
"אנו ההורים השכולים נהיה שמחים לשלב ידיים עם משפחת שליט, אם המתווה הנוכחי יידחה. אנו קוראים לחשוף בפני הציבור הרחב את רשימת הנהנים כלכלית מהקשר הסימביוטי החולני עם היישות החמאסטנית", דרש האב השכול.
קרמן הדגיש: "ברור שאנחנו לא באים בטרוניה לבני משפחת שליט, והיינו עושים אותו הדבר בדיוק אם היינו במצבם. אבל אנחנו מתריעים מפני שחרור אלפי מרצחים - מה שיחזיר את המדינה לגל טרור. הכי נוח זה לשחרר אלפי מרצחים, אבל זה לא הפתרון. המדינה לא עשתה הכל כדי להביא לשחרורו של שליט".
יוסי צור, ששכל את בנו אסף, בפיגוע בחיפה לפני שבע שנים, אמר: "החלטנו לקחת פסק זמן כדי לנסות ולחשוב איך מתארגנים מחדש. אחרי
שלושה ימים של עשייה על חשבון זמננו הפרטי, הבנו שלא נוכל להמשיך במחאה במתכונת הנוכחית. אנחנו רוצים לבחון מחדש איך אפשר לקבל את תשומת הלב המגיעה לנו"
נועם שליט ציין השבוע כי הוא מבין את כאבם של ההורים השכולים. "זה לא חדש, הם כבר הביעו את דעתם בעבר. אנחנו לא מתנצחים עם משפחות שכולות כי אנחנו מבינים את כאבן ושהן מדברות מתוך כאב. אין פה מישהו צודק, יש פה עניין של רגש מול הצלת חייל חי וכל אחד מביע את דעתו. זו דילמה לא פשוטה", אמר.