שתף קטע נבחר
 

המשק נערך למיתון: המגזר העסקי מצמצם הייבוא

מנתוני סחר החוץ של הלמ"ס עולה כי הסקטור העסקי נערך לירידה בפעילות. יבוא מוצרי השקעה ללא אניות ומטוסים ירד בדצמבר-פברואר בשיעור שנתי חד של 35.4%, יבוא כלי תחבורה להשקעה צנח בתקופה זו בכ-58.6%. הגירעון המסחרי בינואר-פברואר - 400 מיליון דולר בממוצע לחודש

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) מפרסמת היום (ה') סדרת נתונים שממנה ניתן ללמוד כי המגזר העסקי נערך למיתון ממושך. לפי נתוני סחר החוץ של הלמ"ס, יבוא מוצרי השקעה (ללא אניות ומטוסים) ירד בשלושת החודשים האחרונים (דצמבר-פברואר) בשיעור שנתי חד של 35.4%, בהמשך לירידה של 34.3% בשלושת החודשים הקודמים.

 

הלמ"ס: ירידה חדה בייבוא ובייצוא הסחורות

 

היקף יבוא המוצרים להשקעה מעיד על היערכות הסקטור העסקי לעתיד, וירידה בו מאותתת על התארגנות החברות במשק לירידה צפויה בפעילותן.

 

מהנתונים עולה כי יבוא מכונות וציוד (המהווה כ-75% מכלל יבוא מוצרי ההשקעה) ירד בשלושת החודשים האחרונים בשיעור שנתי של 23.8%. בייבוא כלי תחבורה להשקעה נרשמה בתקופה זו צניחה של כ-58.6%. בייבוא חומרי הגלם (ללא יהלומים וחומרי אנרגיה), המהווים 41% מכלל יבוא הסחורות, נרשמה ירידה בשיעור שנתי של 44.8% בשלושת החודשים האחרונים, בהמשך לירידה של 38.6% בשלושת החודשים הקודמים. 

 

מנתוני הלמ"ס עולה עוד כי יבוא הסחורות הסתכם בפברואר בכ-3.3 מיליארד דולר, וייצוא הסחורות הסתכם בכ-2.8 מיליארד דולר.

 

בחודשיים הראשונים של השנה הסתכם הגירעון המסחרי של ישראל (הפער בין יבוא וייצוא הסחורות) בכ-400 מיליון דולר בממוצע לחודש, שהם כ-4.5 מיליארד דולר במונחים שנתיים. גירעון צפוי זה נמוך בהרבה מהגירעון המסחרי בשנה החולפת, שהסתכם בכ-13.7 מיליארד דולר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים