אירלנד תגביל את שכר הבנקאים
שר האוצר האירי הודיע כי בכוונתו להגביל את שכר הבנקאים בששת המוסדות הפיננסיים הנהנים מערבות ממשלתית ל-500 אלף אירו בשנה - יותר מההגבלה שהציב להם נשיא ארצות הברית, ברק אובמה
שר האוצר האירי, בריאן לניהן, הודיע כי בכוונתו להגביל את שכר הבנקאים במוסדות הפיננסיים הנהנים מערבות ממשלתית ל-500 אלף אירו בשנה. בהצהרה מטעם ממשלת אירנלד ציין ליהמן כי "כל חריגה מהמגבלה תתקיים רב בנסיבות יוצאות דופן" ובהסכמתו.
אירלנד הלאימה לאחרונה את הבנק הגדול ביותר שלה והעניקה ערבויות ממשלתיות, תמורת מניות, לחמישה מוסדות פיננסיים גדולים נוספים. ממשלת אירלנד כינסה ועדה מיוחדת לבחינת מצבם של המוסדות הללו, וזאת המליצה על מגבלת שכר גבוהה מהמכסה שקבע היום שר האוצר האירי. עם זאת, המגבלה שהציב לניהן גבוהה מרף 500 אלף הדולר שנשיא ארה"ב, ברק אובמה, הטיל בפברואר על שכר הבכירים בבנקים אמריקנים הנהנים מתמיכה ממשלתית.
מדיניות השכר של המוסדות הפיננסיים באירלנד הייתה שמרנית עד שנת 2000, אך בשנים 2003-2004 היא השתנתה ושכר הבכירים עלה באופן דרמטי.
האי הירוק שקע במיתון
כלכלת אירלנד צפויה להתכווץ בשנה הקרובה ב-7%. זוהי ירידת התמ"ג החדה ביותר שנרשמה במדינות גוש היורו. שיעור הגירעון התקציבי של אירלנד צפוי לזנק לשיעור גדול פי ארבע מהמגבלה שהתיר האיחוד האירופי על המדינות החברות בו.
ממשלת אירלנד מחפשת דרך לקצץ 5.7 מיליארד דולר מתקציביה לאור הירידה בהיקפי גביית המסים בשל המשבר הכלכלי עולמי, כדי למנוע מהגירעון התקציבי האירי להתנפח מעבר לשיעור של 9.5% מהתמ"ג שלה.
בשבוע שעבר הודיעה חברת הדירות פיץ' כי אירלנד עלולה לאבד את דירוג החוב שלה (-AAA) והעבירה את דירוג החוב של המדינה לרשימת מעקב בעלת אופק "שלילי", שמשמעותו סיכוי עתידי להורדת דירוג נוספת. גם סוכנות הדירוג מוד'יס הורידה בסוף חודש ינואר את אופק הדירוג של החוב הממשלתי האירי מ"יציב" ל"שלילי", אולם הדירוג של החוב נשאר AAA.