רוב האירופאים רוצים שהמהגרים המובטלים יעזבו
מסקר שפורסם ב"פייננשל טיימס" עולה כי רוב תושבי המדינות החזקות באירופה מעוניינים שהמהגרים המובטלים בארצותיהם יעזבו, ולא יתחרו עמם על מקומות העבודה
רוב האזרחים ברוב המדינות הגדולות באירופה וכן בארצות-הברית מאמינים שיש לבקש ממהגרים שאינם מועסקים לעזוב - כך עולה מסקר שפורסם היום (ב'), המשקף חשש גובר מפני תחרות על מקומות העבודה ההולכים ומתמעטים.
מהסקר שערך מכון "האריס" ואשר פורסם בעיתון הבריטי "פייננשל טיימס", עולה כי יותר מ-75 אחוזים מהאיטלקים והבריטים, ומרבית הצרפתים, הגרמנים, הספרדים והאמריקנים, יתמכו בממשלותיהם אם אלו יבקשו מהמהגרים לצאת משטחן.
הממצאים מרמזים לכך שהעלייה באבטלה עשויה להעלות את נושא ההגירה בסדר היום הפוליטי באירופה ואולי להגביר את התמיכה במפלגות הימין הקיצוני. שיעורי האבטלה באירופה ובארה"ב החלו לעלות באופן חד בתגובה למשבר הכלכלי העולמי.
שיעור האבטלה בספרד עומד על יותר מ-14 אחוזים, בגרמניה יותר מ-7 אחוזים ובצרפת הוא עומד על 8 אחוזים. בבריטניה הגיעה האבטלה לשיעור הגבוה ביותר זה עשור, והלחץ בשוק העבודה מיקד את תשומצת הלב בפועלים הזרים. מוקדם יותר השנה מחו פועלי בניין בממלכה נגד שימוש בקבלנים זרים.
שר ההגירה הבריטי, פיל וולאס, אמר כי ממצאי הסקר "לא מפתיעים", עם זאת מהווים "מקור לדאגה" וכי הממשלה נחושה להראות
לציבור שהיא שולטת בהגירה. הסקר נערך בקרב 6,538 נשאלים בצרפת, גרמניה, בריטניה, ספרד, איטליה וארה"ב.
מהסקר עלה, בין היתר, כי רוב הבריטים וכמחצית מהגרמנים מתנגדים להכנסת אזרחים ממדינות אחרות באיחוד האירופי לשוק העבודה בארצותיהם. עם זאת, רוב האיטלקים והספרים דווקא הביעו תמיכה בכך. עוד עלה כי כמחצית מהגרמנים והאמריקנים סבורים כי מסחר חופשי יסייע משמעותית לארצותיהם לצאת מהמיתון, ואולם רק שליש מהאיטלקים והבריטים הסכימו עם הטענה.