מחקר: פסולת פלסטיק הורגת צבי ים נדירים
חוקרים מקנדה ניתחו מאות פגרים של צבי ים ענקיים ממין גילדי, שנאספו מרחבי העולם ב-122 השנים האחרונות וגילו כי בשליש מהם נמצאו שאריות פלסטיק במערכת העיכול. "הצבים ניזונים ממדוזות, אבל מתבלבלים בינן לשקיות הפלסטיק", הם אומרים. "בגלל רשלנות האדם, הזוחלים הנדירים עשויים להיכחד"
זיהום ימי ובמיוחד פלסטיק מאיימים על בעלי החיים הימיים ובעיקר על צב הים ממין גילדי, הנחשב לאחד מצבי הים הגדולים בעולם ומגיע למשקל של 300-500 קילוגרם.
למרות משקלם הכבד, הצבים הללו הם נחשבים לשחיינים מהירים שהצליחו להסתגל לסביבה הימית וחיים בדרך כלל באוקיינוסים פתוחים. הצבים הגילדיים ניזונים מפלנקטון ואצות, אך המזון החביב עליהם הוא מדוזות.
חוקרים מאוניברסיטת טורונטו בקנדה טוענים כי פסולת הפלסטיק הצפה במים עשויה לבלבל את הצבים המחפשים מדוזות למאכל ולכן מהווה סכנה קיומית לזוחלים. שלושת החוקרים ביצעו 408 נתיחות לצבי ים גילדיים שחיו בין השנים 1885-2007 כדי לגלות האם יש עדות לקיומן או חסרונן של חתיכות פלסטיק במערכת העיכול של הצבים.
שליש מהצבים בלעו פלסטיק
רשלנות האדם מסכנת את החיות בים
על פי נתוני קרן הטבע העולמית (WWF) צבי הים ממין גילדי הם הם בעלי כושר נדידה למרחקים ארוכים וסוד כוחם טמון לא רק בשיריון הקשה אלא ביכולת לצלול לעומק רב. ידוע כי מרבית הצבים הגילדיים מסוגלים לצלול לעומקים של עד כ-500 מטר, אך מדענים תיעדו צבי ים שצללו לעומק של 1,230 מטר.
בדומה לשאר מיני הזוחלים הימיים, כדוגמת צבי הים החומים והירוקים, גם צב הים הגילדי נתון לאיומים רבים בטבע כתוצאה מציד בלתי חוקי, ביזת קינים בחופי הים, זיהומים ימיים ומפגשים קטלניים עם רשתות דייגים.
השילוב של הגורמים הללו הביאו לפגיעה קשה במין הנדיר והוא נחשב לבעל חיים בסכנת הכחדה קריטית. לטענת החוקרים, רשלנות של האדם בזיהום הסביבה מסכנת בעלי חיים ששרדו מליוני שנים.