מחאה בעולם ובישראל נגד ציד כלבי הים בקנדה
במדינות רבות בעולם הפגינו פעילים למען בעלי-חיים נגד ציד כלבי הים השנתי בקנדה. בישראל לקחו חלק במאבק ח"כ ניצן הורוביץ (מרצ) שהגיש הצעת חוק שתאסור ייבוא וסחר בפרוות לארץ, ועשרות מפגינים הפגינו מול שגרירות קנדה בתל-אביב
אירועי מחאה נגד ציד כלבי הים השנתי בקנדה התקיימו השבוע ברחבי העולם על ידי מאות פעילים למען בעלי חיים במדריד, קנדה, רוסיה, צ'ילה וגם בישראל.
עצרת המחאה התקיימה מול שגרירות קנדה בתל-אביב ביוזמת "הקואליציה הבינלאומית נגד תעשיית הפרוות הסינית", בה לקחו חלק עשרות משתתפים, שהגיעו כדי להשמיע את קולם במסגרת יום המחאה העולמי נגד ציד של כ-200 אלף כלבי ים ממין "הארפ", שאמור לצאת לדרך בתחילת אפריל.
בעצרת הוצבו עשרות נשמה מסביב למיצג בו לקחו חלק שלושה פעילים בלבוש מינימלי, שנשכבו על סדין אדום שנפרש על הקרקע שכשגופם מכוסה בפרווה סינתטית לבנה ומעוטר בדם. מפגינים נשאו שלטים שקראו "לעצור את טבח כלבי הים", תתביישי, קנדה!", "הצילו את כלבי הים".
(צילום: ירון ברנר)
"קיימנו הפגנה שקטה כדי להמחיש את ההזדהות שלנו עם הכאב של מאות אלפי גורי כלבי הים שנרצחים כל שנה למען הפרוות שלהם", אומרת ג'יין הלוי, פעילה ותיקה למען זכויות בעלי-חיים ומקימת הקואליציה, שארגנה את העצרת. "אנו מקווים כי ההפגנה שלנו תעורר הזדהות ומודעות לגורלן של חיות הבר, ותפעיל לחץ נוסף על ממשלת קנדה לסיים את הציד".
למרות ששערי השגרירות ננעלו בפני המפגינים, במהלך העצרת יצאה נציגת השגרירות בכדי לקבל מכתבי מחאה שנכתבו על ידי הפעילים, ביניהם גם תלמידי בתי ספר מקומיים, שמוענו לשגריר קנדה בישראל ולפרלמנט הקנדי. "הקנדים נאבקים בכל כוחם כדי להמשיך מסורת אכזרית ומדממת של הרג חיות כדי לספק פרווה לאירופה. כולנו מקווים שהאיחוד האירופאי לא יתן יד להמשך ההרג של של יונקים הנמצאים בסכנת הכחדה".
הפגנה יצירתית במוסקבה (צילום: רויטרס)
רוסיה אוסרת ציד גורים; ישראל: הצעת חוק נגד סחר בפרוות
בשורות טובות לכלבי הים מגיעות גם מרוסיה, מספר שבועות לאחר שראש הממשלה, ולדימיר פוטין הביע את סלידתו מהמשך קיום הציד הברברי נגד כלבי הים, ממשלת רוסיה הודיעה כי אוסרת לחלוטין על ציד גורי כלבי ים ממין "הארפ". מחלקת המדגה והמשאבים הטבעיים הוציאה ביום רביעי צו המגן על גורי כלבי ים עד גיל שנה..
גם ח"כ ניצן הורוביץ (מרצ) לקח חלק פעיל בפעילות נגד הציד והגיש הצעת חוק לאיסור סחר בפרוות. ההצעה נועדה לאסור ייצור וסחר בפרווה ובמוצרי פרווה בישראל.
"זו אחת הסוגיות המרכזיות שלמענה נלחמים ארגונים למען בעלי חיים ופעילים במשך שנים רבות ברחבי העולם", אומר הורוביץ ל-ynet. "מדובר בפועלה ברברית שאין לה הצדקה, הגורמת לעוול והתעללות בבעלי חיים. כחלק מהפעילות הסביבתית והתקשורתית שלי בשנים האחרונות, מבחינתי זהו המשך טבעי לתרומה למאבק למען בעלי החיים".
גור כלב ים ברוסיה. מוגנים עד גיל שנה (צילום: AP)
הורוביץ מציין כי הצעת החוק זוכה לתמיכת חברי הכנסת מכל קצוות הקשת הפוליטית. "זהו נושא ללא זיהוי מפלגתי או פוליטי. ברור לכולם כי מדובר בהצעת חוק בעלת ערכים בסיסים הדורשת יחס נאות לבעלי חיים, לטבע ולסביבה", הוא מסביר. "מדובר בשוק צרכנים לא גדול והגיע הזמן לסיים את הסחר בפרוות, במיוחד כשיש תחליפים סינתטיים ראויים".
לדבריו, הצעת החוק תקפיד גם על איסור הטעיית הצרכן והוא מקווה כי לאחר שהיא תעבור בכנסת, הדבר יאפשר למדינת ישראל להצטרף למדינות רבות באיחוד האירופאי שהחליטו לפעול נגד ייבוא ומכירת פרוות כלבי ים.