שתף קטע נבחר

בנק ישראל: המדד המשולב ירד ב-1.1% בפברואר

בכך נמשכת ירידת הפעילות במשק. הפגיעה במשק משתקפת בעיקר בירידה בייבוא ובייצוא הסחורות וצמצום רכישת חומרי גלם מיובאים לייצור מקומי - בצל ירידת הביקוש בעולם ובישראל

המדד המשולב למצב המשק בחודש פברואר ירד ב-1.1%, כך מפרסם היום (ה') בנק ישראל. בכך נמשכת המגמה השלילית של החודשים האחרונים - על רקע ירידת הפעילות במשק. הפגיעה במשק משתקפת בעיקר בירידה בייבוא ובייצוא הסחורות. הדבר מצביע על צמצום רכישת חומרי גלם מיובאים לייצור מקומי - בצל ירידת הביקושים בעולם ובישראל. 

 

מהנתונים עולה כי חלה ירידה בכל סעיפי המדד, למעט מדד פדיון המסחר והשרותים. מבנק ישראל נמסר כי הירידה במדד "משקפת את הגלישה למיתון, שסימניו הראשונים ניכרו בנתוני המדד המשולב החל מהרבעון האחרון של 2008".

 

רכיבי המדד

הייצור התעשייתי ירד בינואר ב-1.1%, לאחר עלייה של 0.8% אחוז בדצמבר. הפדיון של המסחר והשירותים עלה בינואר בשיעור של 0.3% אחוז, לאחר ירידה של 5% בדצמבר. ייצוא השירותים ירד בפברואר ב-0.6%, בהמשך לירידה של 2.3% בינואר. מדד ייצוא הסחורות נפל ב-3.4% בפברואר, לאחר ירידה של 1.6% בינואר. כמו כן ירד הייבוא בפברואר בשיעור של 5.7%, בהמשך לירידה של 0.7% בינואר.

 

מדד מלניק, המסתמך אף הוא על נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, הצביע על ירידה של 1.2% אחוזים בפברואר 2009. לדברי, המשנה לנשיא לעניינים אקדמיים במרכז הבינתחומי הרצליה,פרופ' רפי מלניק, המיתון במשק מעמיק.

 

גם מלניק מצביע על הירידה בייבוא תשומות לייצור המקומי ועל הירידה במדד הייצור התעשייתי כגורמים שמצביעים על עומק הפגיעה במשק. עוד מציין מלניק שהפדיון בענפי המסחר והשירותים, על אף שעלה, ירד ב-5% בחודש הקודם. "מדד מלניק" פורסם לראשונה במסגרת מחקרו של פרופ' מלניק "מחזורי עסקים בישראל". פרטים נוספים על "מדד מלניק" ניתן לקבל מהמחקר "מחזורי עסקים בישראל" יוני 2002, רבעון לכלכלה, תשס"ב 2, עם עובד.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים