שתף קטע נבחר
 

נעלי המגן החדשות של האנפה האפורה

אנפה אפורה הגיעה לפני כחודשיים לבית החולים עם פציעות קשות ברגליה לאחר שנאספה מאזור מעגן מיכאל. האנפה, עוף גדול בעל צוואר ארוך ניסתה לצוד דגים ונלכדה באחת הרשתות המוצבות בבריכות.
 
"ביום הראשון לאחר שהאנפה אושפזה אצלנו, החתכים ברגליים שלה היו עמוקים, מלאי מוגלה והיא לא הצליחה ללכת היטב, תוך צליעה על שתי רגליה", אומר ליאור לוזון, מטפל בבית החולים. "היא הצליחה לחלץ את עצמה מהרשת, אך ההסתבכות ברשת גרמה לה לפציעות קשות ולנזק קשה לגידים ברגליים".
 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
עינת מטלון, עוזרת וטרינר בבית החולים, הביאה את האנפה מתוך החצר המתוחמת אל המרפאה לצורך החלפת תחבושת. פעולה המתבצעת באופן תדיר לעוף הפצוע. "עיקר הטיפול שלנו מתבטא במתן אנטיביוטיקה, מריחת משחות שונות וחבישת הרגליים הפצועות", היא מסבירה.
 
"עטפנו את החלק התחתון של הרגליים שלה בתחבושת עבה כדי שהפצעים לא יפתחו שוב. זה אומנם נראה שהיא מצויידת בנעלי מגן מוזרות, אך זה עושה את העבודה".
 
לאחר שהאנפה נשקלה, היא הונחה על שולחן הטיפולים במרפאה. מטלון כיסתה את ראשה של האנפה במגבת קטנה תוך אחיזה איתנה בגופה, כדי שלא תנסה להימלט בזמן הטיפול. "זה מרגיע אותה ומפחית מעט את העקה (סטרס) בה היא נתונה. הסיטואציה בה בני אדם תופסים אותה ומטפלים בה, גם אם זה לטובתה, לא גורמת לה לנוחות", היא מסבירה.
 


צילום: רועי גזית

רגליים חבושות. האנפה בטיפול (צילומים: רועי גזית)

 

פוצעים בכוונה את האנפה, כדי לגרום לה להבריא

לדברי לוזון, בימים האחרונים חל שיפור עצום במצב הפציעה של האנפה. "כל הרגליים היו מרוסקות בהתחלה, אך עם הזמן, היא גילתה יכולת החלמה מדהימה", הוא אומר.
 
"ביצענו לה הטריה כדי להסיר רקמות מתות ופגועות של העור מעל הפצע. ההטרייה גורמת למקום לדמם ומעודדת צמיחת תאים שיסגרו על העצבים והעצם, כך שהמקום הפצוע יכוסה בעור חדש".
 
מטלון מוסיפה כי במהלך הטיפול הרפואי, פוצעים את המקום בכוונה כדי לגרום לו להבריא.
 
"ברור לנו שיהיה נזק לרגל והאנפה לא תתפקד במאה אחוז, אך מדובר בעוף חזק ושרדן. לאחר השיקום היא תוכל לשרוד בטבע בלי בעיה, אך עם צליעה קלה".
 
לאחר ההטריה, נמרחה משחה אנטיביוטית, חומר מיוחד המעודד התחדשות של הרקמות ולבסוף נחבש האזור הפגוע. לוזון מציין כי חשוב לחבוש במיומנות את המקום כדי לא לעצור את הדם ברגלי האנפה.
 

חבושה מחדש. האנפה עומדת על רגליה
 
בתום הטיפול, הושבה האנפה האפורה בחזרה לחצר המתוחמת בה היא נמצאת עם עופות פצועים נוספים. מטלון בחנה את צעדיה של האנפה במקום.
 
"אם היא היתה לבד בחצר, היינו צריכים להיכנס מדי יום ולעשות לה תרגילי פיזיותרפיה, אך השהות המשותפת עם פרטים נוספים, גורמת לה להיות בתנועה ובפעילות, כך שהיא מפעילה את המקום הפצוע". היא אומרת וסוגרת את דלת המתחם. להערכת המטפלים, אם קצב ההחלמה הנוכחי יימשך, צפויה האנפה לשוב לטבע בעוד מספר שבועות.  
 


 

 

מצאתם חיית בר פצועה? צרו קשר עם הגורמים הבאים: מוקד הסביבה של רשות הטבע והגנים: 6911* >> שמוליק לנדאו בכל שעה: 057-8842263 (מירס: 96*77*2000) >> עינת מטלון במרפאת בית החולים בספארי בר"ג: 057-8663920, 03-6305322

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מחלימה בקצב משביע רצון
צילום: רועי גזית
אחיזה במקור כדי לא לפצוע את המטפלים
צילום: רועי גזית
מומלצים