צרפת ביקשה לחזור לפיקוד הצבאי של נאט"ו
43 שנים אחרי שהנשיא דה גול החליט לפרוש מהפיקוד הצבאי של הברית הצפון אטלנטית, הגיש הנשיא סרקוזי בקשה רשמית לשוב אליו, בניסיון לחזק את השפעתה של פריז
נשיא צרפת ניקולא סרקוזי הגיש השבוע למזכ"ל נאט"ו יאפ דה הופ סחפר מכתב עם בקשה רשמית לשוב לפיקוד הצבאי של הברית הצפון אטלנטית - 43 שנים אחרי שהנשיא שארל דה גול החליט להתנתק ממנו.
גורם בארגון אמר כי כעת יש להחליט אילו תפקידים בפיקוד יינתנו למדינה. צרפת מצפה לקבל שני תפקידים - האחד בנורפולק, וירג'יניה, שבמסגרתו תהיה אחראי להגדרת השינוי האסטרטגי בברית, והשני בליסבון, פורטוגל.
דה גול החליט בשנת 1966 לפרוש מהפיקוד של נאט"ו, ופינה את כל חיילי ובסיסי הברית מהמדינה. צרפת נשארה חברה פוליטית בנאט"ו, אבל נותרה מחוץ למעגל מקבלי ההחלטות. ההחלטה גרמה בזמנו לזעזוע בנאט"ו ולקרע ביחסים עם ארצות הברית, אשר העמיק בשנת 2003 כשצרפת החליטה שלא להשתתף בפלישה לעיראק.
ארה"ב מברכת, היריבים מבית מתנגדים
הנשיא סרקוזי פועל לשיפור היחסים עם ארה"ב מאז תחילת כהונתו בשנת 2007, וכניסתו של ברק אובמה לתפקיד נשיא ארה"ב בינואר האיצה את ההתקרבות בין המדינות.
סרקוזי הודיע מוקדם יותר החודש על כוונתו לשוב לפיקוד הצבאי של נאט"ו ואמר: "בתום התהליך הארוך הזה, צרפת תהיה יותר חזקה ובעלת יותר השפעה. מדוע? מפני שאלו שלא נמצאים תמיד טועים, בגלל שצרפת חייבת להיות מנהיגה שותפה ולא לקבל מרות מאחרים".
ארה"ב ונאט"ו קיבלו בברכה את עמדתה החדשה של צרפת, אבל הודעתו של סרקוזי עוררה סערה במערכת הפוליטית בארצו. המתנגדים למהלך טוענים כי יחסים קרובים עם ארה"ב יפגעו ביכולתה של פריז לפעול באופן עצמי בזירה העולמית. המשבר הוביל להגשת הצעת אי-אמון נגד הממשלה - אך היא צלחה אותה.