שתף קטע נבחר

מהרפת עד ליקב: תיירות חקלאית

התיירות החקלאית מתפתחת ועוד אתרים נפתחים מדי שנה. על פי סקר שיזמה המכללה האקדמית כנרת, 54% מהציבור מאמינים כי הביקור באתרים מחזק את הזיקה לחקלאות. כחמישית מהציבור ביקרו באתרים חקלאיים במסגרת תיירות חקלאית במהלך השנה האחרונה וכן למעלה משליש מהציבור מתכוון לבקר בשנה הקרובה

לקראת "כנס כנרת לתיירות" שתערוך המחלקה לתיירות ומלונאות של המכללה האקדמית כנרת ביום ד' הקרוב, פרסמה המכללה את תוצאות הסקר שנערך על-ידי מכון הסקרים גיאוקרטוגרפיה. מהסקר עולה כי במהלך השנה האחרונה 20% מהציבור ביקרו באתרים חקלאיים במסגרת תיירות חקלאית כגון: ביקור וחליבה ברפתות, מסיקי זיתים, ביקור ביקבים, קטיף וכדומה.

 

הכנס ידון ויעסוק בבעייתיות התהליך היזמי של התיירות החקלאית ויבחן את ההיבטים התיאורטיים, התכנוניים והמעשיים בהתייחס להיבטים החוקיים, עמדות הגופים הממשלתיים, השקעות ומקורות מימון, איכות הסביבה ופרמטרים חשובים להצלחת המיזם התיירותי.

 

עוד עולה מהסקר כי למעלה ממחצית הישראלים מאמינים כי תיירות חקלאית מקרבת את הציבור לערכי החקלאות, וכ-37% מתכוונים לבקר בתיירות החקלאית במהלך השנה הקרובה.85% מהאנשים שהתנסו בביקור באתרי תיירות חקלאית, מתכוונים לחזור ולבקר באתרים גם בשנה הקרובה. בנוסף, עולה כי 54% מאמינים כי פיתוח אטרקציות תיירותיות בתחום החקלאות, יקרבו את הציבור הרחב לערכי החקלאות. שיעור שעולה באופן מובהק בקרב מי שביקרו באתרים.

 

הסקר נערך בקרב 500 משיבים, גברים ונשים, בגיל 18 ומעלה, המהווים מדגם ארצי ומייצג של האוכלוסייה היהודית בישראל.

 

ד"ר חזי ישראלי, ראש המחלקה ללימודי תיירות ומלונאות במכללה האקדמית כנרת בעמק הירדן מציין כי הירידה בענף החקלאות אפשרה את צמיחתה של התיירות החקלאית בקרב החקלאים שמרחיבים בכך את הבסיס הכלכלי למחייתם. "אין כיום עוגן חוקי לתיירות החקלאית ולכן הדבר גורר קשיים, הן מבחינה חוקית מול גופים ממשלתיים, הן מבחינה תכנונית מול המועצות האזוריות והן מבחינה מעשית המתייחסת להשקעה הכלכלית ולמקורות המימון".

 

ד"ר דלית גסול, יו"ר הועדה המארגנת את הכנס ומרצה במחלקה ללימודי תיירות ומלונאות במכללה מוסיפה כי "כיום קיימים כ-150 אתרי חקלאות תיירותית פעילים, המפעילים תחומים שונים של תיירות חקלאית והרשימה הולכת וגדלה מדי שנה. קיבוצים ומושבים שהפכו חלקות גדולות בשדותיהם לשטחי מטעים המיועדים לקטיף עצמי, חקלאים המציעים לקהל הרחב סיורים ביקבים, במדגרות ולולים, בפארקי דיג, בחממות תבלינים, ברפתות המאפשרות להתנסות בחליבה, מסיקי זיתים ועוד. המגוון רחב והפוטנציאל עצום. למעשה מדובר בתהליך חיובי שתורם לפיתוח המשק החקלאי ומהווה מקור פרנסה חלופי. יתרון משמעותי נוסף של תיירות חקלאית הינו שימור השטחים הפתוחים והנוף החקלאי".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יפה רזיאל
מסיק זיתים
צילום: יפה רזיאל
מומלצים