אולמרט ברמז לברק: ההיסטוריה לא תסלח
ראש הממשלה סיכם את כהונתו, ותקף במילים חריפות את מי שמתכוון להצטרף לממשלת נתניהו - ש"תגרום לבידודה של ישראל". הדברים נאמרו ברמז עבה לאהוד ברק. לשכת ברק מגיבה: "לא ניגרר לתגובות על הניסיונות הפתאטיים של אולמרט לפגוע בשר הביטחון"
המילים היו חריפות ביותר והכתובת ברורה - אהוד ברק. ראש הממשלה, אהוד אולמרט, תקף היום (א') בישיבת הממשלה במילים חריפות כוונה של פוליטיקאים להצטרף לממשלת ימין שאינה מכירה בפתרון שתי המדינות. הוא הזהיר כי מממשלה שכזו "תגרום לבידודה של ישראל".
הדברים נאמרו בעת שראש הממשלה סיכם את הקדנציה של הממשלה ה-31 בראשותו. הוא תקף את מי שעלול לפגוע בתהליך אנאפוליס: "ממשלה שתלך עם כזה יסוד שלא אומרים שתי מדינות לשני עמים... תמצא עצמה נושאת באחריות לשבר גדול ביותר.
אלה שבסתר לבם יודעים את האמת אבל מעדיפים שיקולים אחרים, שאין בינם לבין טובת המדינה דבר וחצי דבר, הם לא יינקו וההסטוריה הישראלית לא תסלח להם". לקראת סוף הדברים, נכנס לחדר שר הביטחון, ואז הבהיר ראש הממשלה שלא התכוון לאף אחד באופן אישי, אך ברור היה שהכתובת היא ברק.
ראש הממשלה סיכם את התהליך המדיני: "בינינו ובין הפלסטינים מתקיים בשנים האחרונות משא ומתן אינטנסיבי, רציני ומעמיק ביוזמתה של ישראל. מי שחושב שאפשר לחזור לנוסחאות הישנות ועל פיהן להביא שלום ולקיימו, משלה לא רק את עצמו אלא גם את הציבור, ויכול לגרום נזק שהוא לא בר תיקון. הבחירה האמיתית היא בין שתי מדינות לשני עמים ומדינה אחת לשני עמים שפירושה מדינה שאינה יהודית ודמוקרטית".
"זו הברירה", אמר, "ומי שלא מוכן להכיר בה מוליך שולל ומטעה, ולפי דעתי יגרום נזק אדיר למדינת ישראל. מי שהולך לממשלה שאלה לא קווי היסוד שלה ומי שביודעין בעיניים גלויות עושה כך, עשוי לגרום לפי דעתי לבידודה של ישראל".
מי עושה שקר בנפשו?
לפי אולמרט, ממשלה שלא תלך בדרך זו תתקשה גם לגייס תמיכה עולמית למאבק באיראן. "מאבק זה אינו תלוי רק ביכולת הצבאית שלנו, מי שמעמיד את זה רק על היכולת הצבאית שלנו הוא צר אופקים. מי שחושב לייצר שיתוף פעולה כזה על פי מדיניות שמחסלת כל סיכוי להסדר פוליטי בינינו לבין הפלסטינים ובינינו לבין הסורים, חי במציאות הזויה.
"מי שמאמין בזה אני רק יכול להגיד שצר לי על אמונתו, ומי שמשתף עם זה פעולה עושה שקר בנפשו. אלה שמאמינים בראיית העולם הבלתי ריאליסטית הזו, אין לי בלבי עליהם אלא חמלה".
ראש הממשלה גם נשמע כמי שמגבה את יו"ר קדימה, ציפי לבני, בהחלטתה שלא להצטרף לנתניהו: "קיוויתי שתקום ממשלת אחדות לאומית, אבל יש רק אפשרות אחת לממשלה כזאת וכל היתר זאת בדיחה. ממשלת אחדות לאומית היא כזאת בה שני הכוחות הכמעט שווים בגודלם מתלכדים לממשלה אחת ושולטים במדינה ביחד. כל דבר אחר זו ממשלה מתחכמת".
מלשכת שר הביטחון נמסר בתגובה: "לא תיגרר לתגובות על הניסיונות הפתאטיים, אותם מתקשה אולמרט להסתיר, לפגוע בשר הביטחון, ברק, בכל דרך ובכל מחיר. ייטב למר אולמרט שיפרוש בשקט ויניח לזירה הפוליטית לתפקד לטובת המדינה".
בינתיים, עדיין לא ברור אם מפלגת העבודה תצטרף לממשלת נתניהו, כפי ששואף יו"ר המפלגה ברק. שר הרווחה, יצחק הרצוג, החליט להשהות את פרסום החלטתו בעניין הצטרפות מפלגת העבודה לממשלת נתניהו. הרצוג נועד היום עם ברק והבהיר לו כי נטיית לבו היא ללכת לאופוזיציה.
הוא דרש הבהרות והסברים ואמר כי ימסור את החלטתו הסופית רק לאחר שיראה את הצעת הליכוד למפלגת העבודה.
ברק מינה היום צוות למשא-ומתן עם הליכוד, שיפעל לגיבוש הסכם בין המפלגות שיובא, אם יושג, לאישור ועידת המפלגה. בתגובה פרסמו שבעת חברי הכנסת המתנגדים להצטרפות המפלגה לממשלה הודעה משותפת ובה נאמר כי "מינוי צוות המשא ומתן הקאוליציוני ללא אישור מוסדות המפלגה הוא דבר שלא נעשה מעולם. מדובר בשבירת כללי המשחק הדמוקרטיים במפלגה, ובניסיון לכפות על חברי ועידת המפלגה עובדה מוגמרת".