שתף קטע נבחר
 

"או שאנחנו ביחד, או שלא נהיה"

"הם מבטאים מה באמת מרגישים בני נוער שנולדו במדינה שנאלצת להיאבק באופן מתמיד". בני נוער מהגליל- יהודים, ערבים, נוצרים, דרוזים וצ'רקסים, מעלים על הבמה בהצגה "בראשית", את החששות, הקשיים, הפחדים וגם התקווה. הצצה

"זועקים ואף אחד לא מקשיב", "הפחד ללא סוף", "אין לאן ללכת", "איתם אי-אפשר לדבר", "חייב להיות פתרון, חייבת להיות תקווה לא יכול להיגמר כך!". חמש אמירות נוקבות אלו הן הטקסט המרכיב את ההצגה "בראשית" המשתתפת בתיאטרון בת ים לנוער המתרחש היום (ב') בבת ים.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

"בראשית" של תיאטרון "ארקובלנו - מרום הגליל", נוצרה בעקבות מפגשים מרגשים בין שחקני הלהקה יהודים, ערבים, נוצרים, דרוזים וצ'רקסים. "בתרגילי משחק ומחול, בכתיבה ובאימפרוביזציות, הנערים הביעו את רגשותיהם והגיעו לדיאלוג אמיתי בין יהודים לערבים, בין מושבניקים לקיבוצים ובין דתיים לחילונים", מסבירה מקימת הלהקה, הבימאית דר' עדנה קלו ליבנה, "מכאן עלה הרצון העז להביע משהו חיובי, בונה, עם הרבה תקווה ואופטימיות שנתן חיים למופע הזה".

 

במופע פרי יצירתם של צעירי התיאטרון והבמאית, בלווי מוזיקה מקורית של אמיר יעקובי ורמי הראל, מביעים הנערים בתנועה וברגש את כמיהתם לחיים ללא אלימות, להבנה הדדית, לקירוב לבבות בין שונים הנלחמים ללא תקווה. המופע, הוא חזיון בצליל ובתנועה בו נאמרים רק חמישה משפטים שעליהם הוחלט יחד. "הם מבטאים מה באמת מרגישים בני נוער שנולדו במדינה שנאלצת להיאבק באופן מתמיד", מוסיפה קלו ליבנה. אחרי דיונים רבים ובתהליך עמוק וממושך הוחלט על המשפטים, שתורגמו בכמה שפות כדי להופיע מול קהלים שונים.

 

פרטי המופע הוחלטו יחד ובשיתוף עם חברי הלהקה: הביגוד, הצבעים, שם ההצגה. השם "בראשית" בא מתוך תקווה שבעקבות המסר שמוצג על הבמה משהו ישתנה בעולם. במופע מועברת ביקורת מהולה באופטימיות ותקווה גדולה, "זו תשובה לכל מי שרוצה לדעת באמת מה קורה בלבם של הרבה נערים בישראל" מסבירה קלו ליבנה, "ואולי בלבם של נערים במקומות רבים על פני העולם". הקבוצה כבר הופיעה באיטליה בעבר והוזמנה להופיע לפני האפיפיור בנדיקטוס ה-16, בביקורו העתידי בארץ.

 

"זה מראה שאנחנו יכולים לחיות ביחד, למרות הכל"


"דחייה". קבומת "בראשית לשלום"

 

לדברי חברי הלהקה, התהליך שעברו נתן להם משמעות ורצון עז לעתיד טוב יותר ונפתחו בפניהם אפיקים חדשים לרזי הנפש שהיו זרים אפילו לעצמם. "זה מראה שאנחנו יכולים לחיות ביחד, למרות הכל" מסביר שחר קורן (14), ממשתפי ההצגה.

 

הלהקה היא חלק מפעילות חברתית ענפה של אנשי הגליל, יהודים וערבים, אנשי חינוך, מרצים באוניברסיטה ואנשי מנהל ועסקים, החתומים על עמותת "בראשית לשלום" המפעילה פרויקטים דו לאומיים בגליל העליון מזה שמונה שנים. מטרת העמותה היא לחנך לדיאלוג ולדו-קיום באמצעות אומנויות, והיא עוסקת בגיבוש קבוצות של אנשים השונים זה מזה בדת, בגיל, בתרבות, בשפה ובמוצא החברתי. העמותה מאמינה שכדי להבטיח את עתיד מדינת ישראל חייבים ליזום עשייה משותפת וליצור אמון והדדיות כנים בין יהודים וערבים. "הרבה פעמים בישראל מדחיקים את כל המצב, פה הכתובת היא על הקיר, או שאנחנו ביחד או שאנחנו לא נהיה".

 

"בראשית" תוצג לצד 16 הצגות אחרות כחלק מפסטיבל תיאטרון הנוער הארצי מתקיים בבת-ים זו השנה ה-15 ברציפות. בני הנוער המשתתפים מייצגים מגזרים ורקעים שונים, מבתי ספר או ממסגרות קהילתיות

 אחרות, שהמשותף לכולם הוא העיסוק בתיאטרון. מקבץ ההצגות מתהווה לכדי פסיפס מרתק המציג את הנושאים המעסיקים את בני הנוער, את דרכי התמודדותם ואת האופן בו הם בוחרים לייצג את מציאות חייהם.

 

הפסטיבל עוסק השנה בנושא: "אדם מקום". בין ההצגות שייקחו חלק השנה: "קברט לשעת חרום"- בביצוע להקת מתנ"ס שדרות, מחזה מקורי על חוויות הקיום בצל הקסאמים;"גחלים לוחשות" - על מקומו של הקרבן בביצוע תיאטרון כלא אופק, "הלוך נס מקרית שמונה"- סאטירה נוקבת על זהות, מוצא ומלחמות, "על הקצה" - יצירה בתנועה וטקסט העוסקת במחשבות אובדניות ועוד.

 

האירוע מופק על ידי עיריית בת ים בשיתוף משרד החינוך - מנהל חברה ונוער מחוז תל אביב, ובחסות בנק הפועלים. להצגות המצטיינות יוענקו פרסים על ידי חבר השופטים המורכב מאנשי תיאטראות "הבימה" ו"הקאמרי". את האירוע ינחה השחקן דני שטאג, הכניסה ללא תשלום.

 

  • פסטיבל תיאטרון הנוער הארצי ה- 15 "אדם מקום", 22-23 במרץ היכל התרבות האודיטוריום אשכול פיס. להזמנת כרטיסים (ללא תשלום) 03-5080025 שלוחה 4.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בראשית לשלום
צילום: מוסא עיסאווי
בראשית לשלום
צילום: מוסא עיסאווי
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים