ברק רוצה למנות שרים; מתנגדיו: הוא דיקטטור
יו"ר העבודה, אהוד ברק, יבקש בצהריים את אישור ועידת העבודה למנות בעצמו את שרי העבודה בממשלת נתניהו. מתנגדיו, שעוד לא התאוששו מהמו"מ שניהל, אומרים: "זה המשך להתנהלות הבריונית. הוא פועל בשיטות ליברמן"
הקרב סביב הצעת ברק: המתח במפלגת העבודה גואה לקראת ועידת המפלגה שתתכנס בצהריים (יום ג'), ואמורה להכריע האם העבודה תצטרף לממשלתו של בנימין נתניהו. יו"ר העבודה, אהוד ברק, מתכוון להציג הסכם, ולבקש אישור למנות בעצמו את השרים. מתנגדיו רותחים מזעם, מאשימים אותו בהתנהגות "דיקטטורית", ומשווים אותו לאביגדור ליברמן.
וזו לשון הצעת ההחלטה של ברק, שתאפשר לו למנות שרים וסגני שרים על דעת עצמו:
ועידת המפלגה מאשרת את כניסת מפלגת העבודה לממשלה בראשות בנימין נתניהו על-פי ההסכם הקואליציוני כפי שהציג בפני הוועידה על ידי יו"ר העבודה, ח"כ אהוד ברק וכן מסמיכה את אהוד ברק:
- לחתום על ההסכם הקואליציוני הנ"ל בשם מפלגת העבודה.
- בהוראת שעה, בתוספת לסעיף 136 לחוקת המפלגה, למנות את השרים ואת סגני השרים מטעם מפלגת העבודה בממשלה, ולהודיע על כך ללשכה.
בעבודה מעוניינים להגיע להסכמות כתובות בנושאים הכלכליים הנחוצים כדי לטפל במשבר הכלכלי, וכן לקבוע כי הממשלה בראשות נתניהו תמשיך את המשא ומתן המדיני עם שכנותיה של ישראל. יו"ר ההסתדרות אמון על הסעיפים הכלכליים בהסכם הקואליציוני, ואילו השר שלום שמחון אחראי על הנושאים המדיניים ונושאים הנוגעים לשלטון החוק במדינה. גם שרגא גרוש, יו"ר איגוד התעשיינים, הצטרף אל הדיונים, כדי לסייע בניסוח ההסכמות.
בכירים בעבודה, המתנגדים לכניסה לממשלה, אמרו כי "ברק מתנהל כאילו שלא הוא אחראי לכישלון של המפלגה בבחירות, וכאילו שהוא הביא הישג דגול. ההתנהגות שלו דומה לזו של ליברמן, והיא חצייה של כל הקווים האדומים. הוא פשוט מצפצף על המפלגה, רומס את כל ערכיה ואת כל הכללים הנהוגים בה".
חבר הכנסת אופיר פינס אמר כי "החלטותיו האחרונות של ברק שלא לממש צווי הריסה לבנייה בלתי חוקית בהתנחלות עפרה והכשרת המאחז הבלתי חוקי בסנסנה על-ידי הפיכתו לשכונה בהתנחלות, מעידות כי ברק מתרגל בהתלהבות לרעיון כי ישתף פעולה עם נתניהו, ליברמן, ישי וכצ'לה בממשלת הימין המוקמת. ברק פועל בניגוד גמור לערכי מפלגת העבודה ומדיניותה המוצהרת".
יו"ר המשמרת הצעירה בעבודה, מעיין אמודאי, אמר כי "אין ספק שאחרי תוצאות הוועידה, ברק לא יוכל להוביל את מפלגת העבודה. הצעת ההחלטה שלו היא המשך ההתנהלות הבריונית שמאפיינת את יושב ראש המפלגה מאז היוודע תוצאות הבחירות, כאילו שהוא לא הביא 13 מנדטים. הוא מנסה לכפות בדרכים לא לגיטימיות על מפלגה שלמה. הוא רוצה להפוך את מפלגת העבודה לישראל ביתנו, והוא רוצה לפעול בשיטות של ישראל ביתנו".
הלילה נמשך המשא ומתן המרתוני בכפר המכביה ברמת-גן בין צוותי המשא ומתן של הליכוד והעבודה. השר שלום שמחון הודיע בתחילת הפגישה כי צוותו יהיה מוכן לקיים את הדיונים "עד לפתיחת הוועידה, אם יהיה צורך בכך". מתנגדיו של ברק בעבודה חוששים שההסכם נסגר מבעוד מועד, ומאשימים: "ברק רימה אותנו לכל אורך הדרך, ולמעשה יש לו הסכם עם נתניהו שמוכן כבר זמן רב. שלום שמחון וגדעון סער משחקים שש בש, ולא מנהלים שום משא ומתן".
שמחון ויו"ר ההסתדרות, עופר עיני, הודיעו בתום סבב ראשון של שיחות עם צוות הליכוד כי "יש קשיים וחילוקי דיעות מהותיים", ובליכוד ציינו כי אנשי העבודה דרשו לפתוח סעיפים בהסכמים קואליציוניים שכבר נחתמו עם מפלגות אחרות.