שינוי האקלים מסמן מחדש את גבול איטליה-שוויץ
ההתחממות הגלובלית צפויה לחולל שינויים דרמטיים על פני כדור הארץ בשנים הבאות, וישנם שינויים שניכרים כבר כעת. הפעם לא מדובר באוקינוס שגואה או בבעלי חיים שנכחדים: שינוי האקלים צפוי לצייר מחדש את הגבול בין איטליה לשוויץ.
העיתון "אינדיפנדנט" דיווח כי שתי המדינות השכנות החליטו לסמן מחדש את הגבול ביניהן, לאחר שקרחון אלפיני שחצץ עד כה את בין שתי המדינות התמוסס ושינה את הטופוגרפיה באזור.
הגבול בין המדינות נקבע בשנת 1861, עם איחוד איטליה. אך כבר 100 שנים ששטח הפנים של הקרחון מצטמצם והוא למעשה הולך ונעלם. בחמש השנים האחרונות תהליך ההתמוססות הואץ, ולכן החליטו שתי המדינות כי הגיע הזמן לשבת ולדון בסימון הגבול. בתום הדיונים יחלו לסמן את הקו, לא לפני שהממשלה ברומא תחוקק חוק בנושא בחודש הבא.
דניאל גוטקנכט הוא האחראי על הנושא מטעם אגף הטופוגרפיה של ממשלת שוויץ. לדבריו, "הגבול בין המדינות זז כתוצאה משינוי האקלים והתמוססות הקרחון.
לוקה מרקלי, מטאורולוג איטלקי נודע הסביר כי התמוססות הקרחון הפכה מהירה יותר אחרי גל החום שפקד את האזור בקיץ 2003. גל החום גרם לשינויים בנוף ולמפולות שלגים. המפולות גרמו להזזה והמסה של שכבת הפרמה-פרוסט (קרח עד). לראשונה, נקודת הקיפאון עלתה לגובה של 4 ק"מ מעל פני הים וכתוצאה מכך נגרם שינוי פיזי של פני השטח.
האזור בו יעבור הגבול החדש כולל את הר מטרהורן המפורסם, ואת עיירות הסקי הסמוכות. ועם זאת, אף עיירה או כפר לא יחליפו ריבונות בשל סימון הגבול המתוכנן. הגבול יסומן על ההר, בגובה 4 ק"מ מעל פני הים.
האלפים בשוויץ. ארכיון
צילום: דני שדה
מומלצים