שתף קטע נבחר

 

קרטלי הסמים במכסיקו וחיזבאללה משלבים ידיים

בשנים האחרונות מתחזק הקשר בין הארגון השיעי לסינדיקטים המכסיקנים לצורך הברחת כספים, אנשים וייתכן שאף נשק לארה"ב. המלחמה במנהרות - הגרסה האמריקנית

כדי להתחקות אחר נתיבי האספקה והמימון של חיזבאללה, צריך לחפש בצדו השני של הגלובוס: העיתון "וושינגטון טיימס" פרסם הבוקר (יום ו') כי בשנים האחרונות מתחזק הקשר בין הארגון השיעי בלבנון לבין קרטלי הסמים המכסיקנים לצורך הברחת כספים, אנשים וייתכן שגם נשק.

  

"חיזבאללה נשען על אותם סוחרי נשק, מבריחי מסמכים ומומחי תחבורה כמו קרטלי הסמים המכסיקנים", סיפר מייקל בראון שכיהן עד לאחרונה כראש מחלקת מבצעים ברשות האמריקנית למלחמה בסמים (DEA). "הם עובדים יחד ומשתמשים באותם סייענים, בדרך זו או אחרת הם כולם קשורים. הם מנצלים את הקשרים ביניהם כדי להבריח טובין ואנשים לתוך ארה"ב. למעשה, הם כבר משתמשים באותן רשתות".

 

גורמי ביטחון, מומחים למלחמה בטרור וסחר בסמים מסכימים עם דבריו של בראון. לדבריהם, הישענותו של חיזבאללה על הנתיבים של קרטלי הסמים המכסיקנים רק הולכת ומתחזקת עם הזמן. מדובר בנתיבים המתחילים באזור במשולש הגבולות פרגוואי-ארגנטינה-ברזיל ונמתחים עד לנתיבי ההברחה שמעל ומתחת לגבול מכסיקו-ארה"ב. על-פי החשד, חזיבאללה נפעיל נתיבים דומים גם דרך ונצואלה וקולומביה.  

  

אך בעוד חיזבאללה רואה בארה"ב כמטרה עיקרית למימון פעולותיו, את הממשל האמריקני מדאיגה בעיקר האנרכיה השוררת בכמה ערים בצפון מכסיקו ובמרכזן טיחואנה וסיודד חוארז, שמיצבו את עצמן כבירות קרטלי הסמים והפשיעה לאורך הגבול האמריקני.

 

על-פי הערכות, בשנה שעברה לבדה נהרגו בצפון מכסיקו כ-7,000 בני אדם במסגרת המלחמה שהכריז נשיא מכסיקו, פיליפה קלדרון, על ברוני הסמים ונתיבי ההברחה. אתמול ביקרה במכסיקו מזכירת המדינה, הילרי קלינטון, ודנה עם בכירי הממשל בסיוע האמריקני למלחמה בקרטלי הסמים. גם הנשיא ברק אובמה ובכירים נוספים בממשל צפויים להגיע למכסיקו בעתיד הקרוב.

 

"הקרטלים לא נאמנים לאיש"

בכל הנוגע לחיזבאללה, מקורות המימון שלו נשענים על הקהילות השיעיות במזרח התיכון, דרך אפריקה ועד דרום אמריקה. חלק אחר של המימון מגיע מחברות קש. עד-כה לא ידוע על הברחת טרוריסטים על-ידי חיזבאללה בגבול המכסיקני לצורך פיגועים בארה"ב, אולם ידוע כי גורמים בארגון את נתיבי הברחה אלה בעבר.

 

כך לדוגמה, בשנה שעברה נשפט במכסיקו סלים בוגאדר מושארפיל ל-60 שנות מאסר בגין חברות בארגון פשע והברחת מהגרים. מושארפיל, מכסיקני ממוצא לבנוני, נעצר ב-2002 לאחר שהבריח 200 בני אדם לתוך ארה"ב ונחשד כי הוא קשור גם בהברחת אנשי חיזבאללה.

 

מוחמד יוסף קוראני הורשע בבית משפט בארה"ב בגין אספקת משאבים וסיוע לחיזבאללה ב-2003. קוראני חצה את הגבול ממכסיקו לארה"ב לראשונה שנתיים קודם לכן.

 

"הקרטלים המכסיקנים אינם נאמנים לאיש. הם יעניקו סיוע במודע או שלא במודע לכל ארגון תמורת כסף. מסיבה זו גבול ארה"ב-מכסיקו הוא בעיה ביטחונית לאומית רצינית", אמר גורם המכיר מקרוב את הפעולות האמריקניות נגד נתיבי הסמים והטרור בדרום אמריקה. "אנו מתבוננים מקרוב אחר הקשרים בין הארגונים המכסיקנים לחיזבאללה והתמונה אינה טובה", הוסיף הגורם והזהיר כי בעתיד עלולים נתיבי ההברחה החוצים את יבשת אמריקה לשמש גם את אל-קאעידה. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כוחות הביטחון בסיודד חוארז
צילום: AFP
צילום: רויטרס
קלדרון. מלחמת חורמה
צילום: רויטרס
מומלצים