בציפייה למחר: נתניהו יחלק תיקי השרים בליכוד
לא פחות מ-13 חברי כנסת בליכוד רוצים להיות שרים בממשלה הבאה - אך מספר התפקידים מצומצם. לקראת הצגת הממשלה בשבוע הקרוב ממתינים בתנועה להכרעות של נתניהו - בין היתר איזה תפקיד יקבל סילבן שלום
רגעי ההכרעה בליכוד יתרחשו ביום ב' השבוע. ראש הממשלה המיועד, בנימין נתניהו, צפוי למסור לאנשי מפלגתו את החלטותיו לגבי חלוקת התיקים בממשלה שצפויה להיות מושבעת ביום שלישי.
נתניהו ייפגש בארבע עיניים עם שריו המיועדים, ויודיע להם איזה תפקיד הוא מציע להם. בסביבתו של ראש הממשלה המיועד אומרים כי "לא כדאי למהר ולעשות ספקולציות.
במהלך סוף השבוע שקל נתניהו כיצד לנהוג וכיצד לחלק את התיקים - ונדרשת יצירתיות לא מעטה. צריך להרכיב פאזל לא פשוט. לליכוד צפויים להיות 11 שרים".
היום צפויים אנשי הליכוד לעשות מאמץ נוסף כדי להגיע להבנות סופיות עם יהדות התורה, שאם תצטרף לממשלה - ייתכן שתזכה בתיק הבריאות. בכירי הליכוד המשיכו במהלך סוף השבוע לכסוס ציפורניים ולעשות ספקולציות סביב התיקים בהם יזכו.
שורת הבכירים הרואים עצמם מועמדים לתפקידי שרים ארוכה והיא כוללת את חברי הכנסת דן מרידור, בני בגין, ישראל כץ, משה יעלון, יובל שטייניץ, משה כחלון, יולי אדלשטיין, סילבן שלום, לימור לבנת, גדעון סער, גלעד ארדן, יוסי פלד ומיקי איתן.
התיקים שנותרו פנויים לחלוקה בין בכירי הליכוד, לאחר ההסכמים הקואליציוניים שכבר הושגו, הם:
- תיק האוצר. ייתכן שיושאר בידי נתניהו שימנה תחתיו שר נוסף. בהקשר זה הוזכרו ח"כ שטייניץ או בכירים אחרים, בהם מרידור.
- תיק החינוך. ההערכה שיועבר לידי גדעון סער.
- תיק איכות סביבה. ייתכן שגלעד ארדן ימונה לתפקיד.
- תיק התקשורת. משרד זה אפשר שיפוצל לשניים ויופקד בידי כחלון או אדלשטיין. גם שמו של ארדן הוזכר בהקשר זה.
- תיק התחבורה, שאותו מועמד לקבל ישראל כץ.
- תיק התרבות והספורט, שייתכן שיופקד בידי לימור לבנת.
עדיין לא ברור איזה תפקיד מיועד לח"כ סילבן שלום וכן לא ידוע עדיין אם יהיה ממלא מקום ראש הממשלה ומשנה לנתניהו.
עוד נותרו לחלוקה בין בכירי הליכוד: תפקיד השר המקשר לכנסת, שניים או שלושה שרים ללא תיק, שר לענייני תפוצות, המשרד לעניינים אסטרטגיים ושר לפיתוח הנגב והגליל. כמו כן, לא מן הנמנע כי נתניהו ימנה גם סגני שרים. לתפקידים אלה הוזכרו שמותיהם של יוסי פלד, מיקי איתן, ולאה נס.
סערת היועץ המשפטי בעבודה
גם במפלגת העבודה לא רגוע. במהלך סוף השבוע סערו הרוחות סביב השעייתו של היועץ המשפטי של המפלגה, עו"ד יורם אברהמי, בידי היו"ר, אהוד ברק. השרה יולי תמיר אמרה כי ברק "פעל שוב מאחורי גבה של סיעת העבודה והדיח את היועץ המשפטי בהליך לא תקין שאין לו תוקף". היא האשימה כי מהלכים שכאלה מחישים את פירוק מפלגת העבודה.
ח"כ שלי יחימוביץ' הודיעה כי להחלטתו של ברק אין תוקף חוקי. לדבריה, "אברהמי הוא מקצוען ואיש הגון וישר דרך ומוטב לברק שיעסוק בשיקום המפלגה שמצבה כה קשה, במקום לבזבז זמן על חיסול חשבונות שאין להם מקום".
גם ח"כ אופיר פינס תקף את ברק בחריפות ואמר כי אני רואה בהחלטה לפטר את היועץ המשפטי של המפלגה בדרך ובעיתוי הללו מעשה חמור שעומד בסתירה מוחלטת לניסיון לאחות הקרעים וליצירת השקט התעשייתי בסיעה.
מקורביו של ברק ציינו מנגד כי הוא מעוניין לשלוט במפלגתה שבראשה הוא עומד, ולא ייתן יד להתנהלות הלא תקינה של אברהמי, שלטענתו פרסם חוות דעת לפני ישיבת ועידת המפלגה, חוות דעת שפגעו במעמדה של המפלגה בציבור ובתקשורת.
בתגובה למהלכיו של ברק, הודיעו אנשי המשמרת הצעירה של העבודה כי יפנו לבקר המדינה בבקשה לבחון את נושא כינוס המוסדות הפוליטיים של העבודה במשרדו של ברק במשרד הביטחון.