האופוזיציה במלזיה: רה"מ המיועד מעורב ברצח
מפגיני אופוזיציה האשימו את הפוליטיקאי שצפוי להתמנות לראש ממשלה במעורבות ברצח של מתרגמת מונגולית בידי מקורבו. האיש, נג'יב ראזק, דחה את הטענות כ"שקריות ומרושעות"
האופוזיציה במלזיה, מדינה מוסלמית בדרום-מזרח אסיה, האשימה היום (א') את הפוליטיקאי שצפוי להפוך לראש הממשלה הבא במעורבות ברצח דוגמנית מונגולית. זאת, בפתח קמפיין שהחל היום לקראת בחירות משנה מתוחות במחוז בצפון-מערב במדינה, שנתפשות כמשאל עם על מינויו של האיש: נג'יב ראזק.
יותר מעשרת אלפים תומכי מפלגה איסלאמית שבאופוזיציה התכנסו כדי לתמוך במועמדם בבחירות במחוז פראק, שמתמודד מול נג'יב, נציג קואליציית "החזית הלאומית". בהפגנה, שנערכה תחת אבטחה כבדה מאוד, שרו המפגינים שירים במלאית שקשרו בין נג'יב לרצח של הדוגמנית, אלטנטויה שריבואו ב-2006. חלקם נשאו דגם של צוללת, כדי לסמל את חוזי ההגנה המושחתים שעליהם חתם לטענתם נג'יב.
נג'יב דחה אתמול את הטענות, הגדירן כ"שקריות ומרושעות" ואמר שאינן מסתמכות על ראיות ישירות. ואולם אלו העיבו על עלייתו לשלטון, בעודו מתכונן להתמנות בשבוע הבא לתפקיד הבכיר. הדוגמנית המונגולית, אם לשניים ששימשה כמתרגמת וסייעה בעסקה לרכישת צוללות, ניהלה רומן עם אחד מעוזריו של נג'יב, עבד אל-ראזק בגינדה. העובד זוכה מאשמה בפרשת הרצח, שבוצע באמצעות יריות וחומר נפץ, ואשר במסגרתה הואשמו גם שני שוטרים. הוא הואשם בכך שהורה לרצוח אותה לאחר שדרשה ממנו כסף.
מפגיני האופוזיציה בפאתי קואלה למפור, היום (צילום: AFP)
נשיא מפלגת האופזויציה "הפאן-איסלאמית של מלזיה" (PAS), עבד אל-הדי אוואנג, אמר כי "אנו חוששים שחילופי ההנהגה יגבירו את הגישה הלא-דמוקרטית במדינה". המפלגה חברה בגוש "ברית העם", ביד עם שתי מפלגות אופוזיציה נוספות. בראש הגוש עומד סגן ראש הממשלה לשעבר אנוואר איברהים.
בעוד שבחירות המשנה ב-7 באפריללא צפויות לשנות את מאזן הכוח הלאומי, הן חשובות משום שמועמד האופוזיציה הוא שר לשעבר שממשלו
הודח בפוטש על-ידי נג'יב בחודש שעבר. ההצבעה בפראק, לצד הצבעה דומה בקדא וסרוואק שבאי בורנאו, נתפשות כמשאל עם על מנהיגותו של נג'יב מטעם "החזית הלאומית", קואליציה ששלטה במדינה ב-51 השנים האחרונות. נג'יב הוא כלכלן בן 55 שרכש את השכלתו בבריטניה.
על רקע מתיחות אתנית גואה ופרשות שחיתות שונות, איבדה "החזית" כשליש מכוחה בפרלמנט בבחירות הכלליות שנערכו לפני שנה. אובדן הכוח זירז את התפטרותו של ראש הממשלה עבדאללה אחמד בדאווי, והחלפתו בנג'יב, בנו של ראש הממשלה השני של המדינה, אחיינו של ראש הממשלה הבא אחריו, ומי שכיהן כחבר פרלמנט במשך יותר מ-30 שנים.