שתף קטע נבחר

העובדת מתה מלוקמיה, מעסיקיה דיווחו ש"ברחה"

אל מגוון התהיות לגבי התנהלות מעסיקיה של לואידה דלה קרוז, מטפלת סיעודית מהפיליפינים שמתה לפני כמה ימים, נוסף עוד חשד. מתברר כי הם ניסו להתנער מכך שידעו על אשפוזה ומותה. בדיקת ynet העלתה ארוע רפואי חמור אחר שבו נחשדה בעבר אם המשפחה, רופאה במקצועה

עוד ועוד שאלות מתעוררות סביב מותה של העובדת הפיליפינית לואידה דלה קרוז - ובעיקר סביב התנהלות מעסיקיה הישראלים. אחרי שאתמול פורסם כי המעסיקים לא רכשו עבור המטפלת הסיעודית ביטוח בריאות, בניגוד לחוק, עולה כעת החשד שהם אף ניסו להסתיר את העובדה שידעו כי היא אושפזה בבית חולים ומתה.

 

נראה כי המעסיקה, רופאה אורתופדית במקצועה, מתקשה להתמודד עם השאלות הקשות שעולות - שכן לא ניתן היה להשיגה או לשמוע את גרסתה לארועים. מבדיקת ynet עולה כי האישה שהעסיקה את דלה קרוז, רופאה אורתופדית במקצועה, היתה מעורבת בעבר בפרשה סבוכה שבמרכזה - החשד שניתקה את בנה החולה ממכונות הנשמה. תיק החקירה נסגר לבסוף ללא הגשת כתב אישום.

 

ממשרד הפנים נמסר אמש (יום א'), כי יומיים לאחר מותה של דלה קרוז ממחלת הלוקמיה, דיווחה אם המשפחה כי העובדת שסעדה את בנה במשך שנים "ברחה". עוד דיווחה המעסיקה, כי כחודש קודם לכן הפסיקה דלה קרוז לעבוד בבית המשפחה, והם אינם יודעים היכן היא. זאת, למרות שבארגון "רופאים לזכויות אדם" התקשרו ודיווחו לה כי היא מתה בבית חולים "השרון".

 

דלה קרוז, בת 45 במותה ואם לשלושה, עבדה בחמש השנים האחרונות כמטפלת סיעודית בבית המשפחה באזור המרכז, כשהיא מטפלת בבן המשפחה שנפגע בתאונת דרכים. בתחילת החודש אושפזה בבית חולים ואובחנה אצלה לוקמיה קשה. למרות זאת, היא השתחררה מבית החולים, ולמחרת, ב-18 במרס, היא שקעה בתרדמת. היא אושפזה שוב, אך כעבור ארבעה ימים מתה.

 

מלבד אי תשלום הביטוח הרפואי, בארגון "רופאים לזכויות אדם" בודקים גם חשדות שהמעסיקים שיכנעו את העובדת לחתום על טופס השחרור מבית החולים למרות מצבה הקשה. עוד טוענים שם כי הם קנו עבורה כרטיס טיסה לפיליפינים, בטענה ש"עדיף שתיסע ותמות בקרב משפחתה". מכיוון שלא הוגשה תלונה במשטרה, טרם נפתחה חקירה לבדיקת השתלשלות העניינים בפרשה.

 

"ניסתה להוציא את עצמה נקייה"

כעת, כאמור, עולים חשדות כי שהמעסיקים ניסו להמשיך ולטייח את הסיפור גם לאחר מותה של העובדת. "זה סיפור שמעיד עד כמה ההתנהלות של המעסיקים היא נבזית", אומר רן כהן, מנהל פרויקט מהגרי עבודה ב"רופאים לזכויות אדם". "נראה שהמעסיקה ניסתה להוציא את עצמה מהסיפור הזה בצורה נקייה".

 

לדברי כהן, לא ייתכן שמעסיקיה של דלה קרוז לא ידעו היכן היא נמצאת, משום שב-12 במרס, יום לאחר אשפוזה בבית החולים, הגיע המעסיק לבית החולים והחתים את דלה קרוז על הצהרה לפיה היא מבקשת לא לקבל טיפול ולהשתחרר מבית החולים. הוא מזכיר גם כי המעסיקה שוחחה עם דלה קרוז בהיותה מאושפזת בבית החולים וכנראה אף רכשה עבורה כרטיס טיסה - כך שלא ייתכן שחשבה שהיא ברחה.

 

יש לציין בהקשר זה, כי כאשר עובד זר בורח ממעסיקו, על המעסיק לדווח על הבריחה למשרד הפנים, לצורך קבלת אישור להעסקת עובד זר חדש. לכן, דיווח למשרד הפנים על בריחת עובד זר מתקבל בדרך כלל תוך זמן קצר, ולא אחרי חודש כמו במקרה הזה.

 

ניתוק סדרתי מהמכשירים

בתוך כך, מבדיקת ynet עלה כי אותה רופאה שהעסיקה את דלה קרוז היתה מעורבת לא מזמן באירוע רפואי נוסף שהעלה תמיהות רבות: לפני כשנה וחצי נעצרה, בחשד שניתקה ממכונות ההנשמה את בנה בן השבע, אותו בן שבו טיפלה דלה קרוז, שהיה מאושפז אז בבית החולים שיבא בתל-השומר.

 

האם הסבירה כי ביקשה להחזיר את צינור ההנשמה למקומו לאחר שניתק, וטענה כי מעצרה הוא התנכלות.

השופטת שיחררה אותה בתנאי שתשהה במחלקה ביחד עם מלווה, ונאסר עליה לגעת במכשיר ההחייאה המוצבים שם. כשבוע לאחר המקרה נעצרה גם סבתו של הילד - גם כן בחשד שניסתה לנתק את הבן ממכונת ההנשמה. הסבתא טענה שבסך הכל ביקשה שירחצו את הנכד. הסבתא שוחררה בערבות ובתנאים מגבילים.

 

עו"ד עמיקם הדר, שייצג בעבר את המעסיקה, ביקש לציין כי התיק בנושא זה נסגר ללא הגשת כתב אישום. עוד ציין כי הוא אינו נמצא בקשר כלשהו עם בני המשפחה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דלה קרוז בעת אשפוזה
באדיבות מנילה תל אביב
מומלצים