שתף קטע נבחר

 

המדינה לבג"ץ: הציבור ישפוט את מינוי ליברמן

בתשובת הפרקליטות לבג"ץ נטען, כי המשטרה נותנת עדיפות עליונה לחקירה נגד ליברמן, אך עדיין לא הוחלט אם להאשימו - ולכן העתירה נגד מינויו לשר חוץ היא לא עניין משפטי, אלא ציבורי

אין מניעה שאביגדור ליברמן, המצוי בחקירה משטרתית, יכהן כשר חוץ בממשלת נתניהו - כך נכתב בתשובת הפרקליטות שהוגשה הבוקר (יום ב') לבג"ץ לעתירה של התנועה למען איכות השלטון נגד מינוי של יו"ר ישראל ביתנו לתפקיד הבכיר.

 

בתשובה, שהוגשה על-ידי עו"ד דנה בריסקמן מפרקליטות המדינה, נכתב כי יש לדחות את העתירה, משום שהסוגיות העולות בה "נוגעות למישור הציבורי והפוליטי ולא למישור המשפטי". עוד נכתב כי כהונה של אדם כשר בכיר בשעה שמתנהלת נגדו חקירה פלילית עשויה להעלות שאלות ציבורית נכבדות, אבל אלה אינן עניין להכרעה משפטית, אלא עניין למערכת הפוליטית והציבורית.

 

בנוסף נכתב כי החקירה נגד ליברמן מצויה בשלבים מתקדמים ביותר. לדברי המדינה, יו"ר ישראל ביתנו עתיד להיחקר בקרוב ורשויות אכיפת החוק נותנות לניהול החקירה עדיפות עליונה כדי לאפשר את סיומה במועד קרוב. יחד עם זאת, נכתב, החקירה טרם הסתיימה וממילא בשלב זה לא התקבלו החלטות ולא ניתן עדיין לקבוע אם אכן תתגבש תשתית ראייתית מספקת להגשת כתב אישום - ואם יוגש כתב אישום מהן העבירות שיכללו בו.

 

במדינה מציינים כי תפקידה של מערכת אכיפת החוק הוא לשקוד על ניהולה המהיר והיעיל של החקירה, ועל ההליכים הכרוכים בכך - ובשל הרגישות הציבורית הרבה נעשה מאמץ עילאי לזרז את החקירה.

עוד נטען כי אין עילה לפסילת המינוי. לטענת הפרקליטות, השאלות המועלות בעתירה לגבי הפסילה הן עניין לשיקול דעתה של הכנסת.

 

באשר למינוי ח"כ מישראל ביתנו לתפקיד השר לביטחון פנים, הממונה על המשטרה, נכתב בתשובת המדינה כי למרות שקיים ניגוד עניינים רחוק, הרי שאין לומר שקיימת מניעה משפטית לכהונת אותו חבר סיעה כשר לביטחון פנים. פסילה גורפת, לטענתם, היא מרחיקת לכת, בהיותה פגיעה קשה בסיעה ובבוחריה, והיא עלולה ליצור מצב של סיעה "נכה".  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ליברמן. בדרך למשרד החוץ
צילום: AP
מומלצים