שתף קטע נבחר

 

יום האדמה: קריאה בינלאומית לחרם על ישראל

לצד העצרות המסורתיות, מושק לרגל יום האדמה ה-33 קמפיין בינלאומי בהובלת "הפורום החברתי העולמי" המאגד מאות ארגונים, שיקרא להחרים את ישראל במגוון תחומים

יום האדמה המצוין היום (ב') עומד בסימן בינלאומי של הטלת סנקציות וחרם על ישראל. יותר ממאה תנועות סולידריות ברחבי העולם נרתמו לקמפיין המובל על ידי "איתג'אה" - איחוד עמותות ערביות של החברה הערבית בישראל. "שנים שישראל פושעת כלפי העם הפלסטיני", אומר מנכ"ל איתג'אה, אמיר מח'ול. "על העולם לשאת באחריות".

 

במסגרת אירועי יום האדמה ה-33, מתקיימים היום בישראל, בשטחים ובעולם בשלל עצרות מחאה נגד מדיניותה של ישראל כלפי הפלסטינים ונגד "התחזקות הפשיזם בשלטון הישראלי". בישראל, תתקיים העצרת המרכזית לציון יום האדמה ביישוב דיר חנא שבגליל, תחת הכותרת "כולנו מאוחדים תחת הגזענות והפשיזם הישראלי". ברחבי העולם יתקיימו בין היתר עצרות בקנדה, בגרמניה, בפינלנד, בצרפת, בבלגיה ובארה"ב.

 

במקביל לעצרות בשטח, מושק קמפיין כלל עולמי המובל בין היתר על ידי "הפורום החברתי העולמי" - ארגון גג של מאות גופים חברתיים ומתנגדי-גלובליזציה ברחבי העולם, שמקיים מדי שנה כנס בברזיל, במקביל לכנס "הפורום הכלכלי העולמי" בדאבוס שבשווייץ.

 

"הפורום החברתי העולמי" מתכוון לקרוא לכל המוסדות החברים בו להחרים את ישראל. "הפורום אימץ את הקריאה לחרם על ישראל בשלל תחומים", אומר מח'ול, "החל מביטול פריבילגיות שישראל נהנית מהן, המשך בחרם על אוניברסיטאות, ועבור לחרם כלכלי ומקצועי. העובדה שהקמפיין מושק ביום האדמה נותנת לכך משקל ומלמדת כי בעבר וגם כיום, ישראל מתייחסת אל הפלסטינים באשר הם, בשטחים ובתוך תחומי הקו הירוק, כאל איום אסטרטגי, ומבצעת בהם פשעים נוראיים".

 

כחלק מהקמפיין, יוצאת גם קריאה לאיחוד האירופי שלא לשדרג את יחסיו עם ישראל. לדברי מח'ול, יש תמיכה לכך מצד חברים בפרלמנט האירופי. יש לציין שהמגעים בין ישראל לאיחוד בנושא זה הוקפאו עם תחילת מבצע עופרת יצוקה, ולא חודשו מאז. "כיום ישנה יותר מודעות בעולם והכרה במדיניות התוקפנית של ישראל", אומר מח'ול. "העולם צריך להבין כי ברגע שישראל אינה נעתרת לדרישות האו"ם ולחוק הבינלאומי, העולם הוא זה שנושא באחריות לפשעיה, ולכן יש לקרוא לחרם ולגנות את המעשים".

 

18.5% מהאוכלוסייה, רק 9% מהקרקע לבנייה

בתוך כך, פרסמה האגודה לזכויות האזרח בישראל נתונים המלמדים כי המגזר הערבי עדיין מקופח, בייחוד בכל הקשור להקצאת קרקעות ותכנון ובנייה. מהנתונים עולה בין היתר כי בשנת 2008, מתוך כלל המגרשים שהוקצו על ידי מינהל מקרקעי ישראל למגורים, רק 9 אחוזים הוקצו לאוכלוסיה

הערבית, המונה 18.5 אחוז מכלל האוכלוסיה במדינה.

 

עוד עולה כי הצפיפות במגזר הערבי מוסיפה להיות גדולה לעין שיעור, למשל - העיר הערבות נצרת המונה 70 אלף תושבים משתרעת על פני 14 אלף דונם בלבד, בעוד שהעיר היהודית הסמוכה נצרת עילית, מונה 45 אלף תושבים בלבד, אך משתרעת על שטח גדול כמעט פי שלושה, של 40 אלף דונם.

 

"מדיניות האפליה והקיפוח של אזרחי ישראל הערבים נמשכת", אומר עו"ד עאוני בנא מהאגודה לזכויות האזרח. "ההזנחה התכנונית והמחסור בתוכניות מתאר מעמידים אזרחים רבים בפני הבחירה בין העדר קורת גג לבנייה ללא היתר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יום האדמה בשנה שעברה
צילום: אוהד אבידן קינר
מומלצים