שתף קטע נבחר

 

למרות צו המעצר: הליגה הערבית בעד נשיא סודן

"אנו מביעים הזדהות עם סודן ודוחים את הצעד שבו נקט בית הדין הפלילי הבינלאומי נגד אל-באשיר", כך נאמר בהודעת הסיכום של פסגת הליגה הערבית. מזכ"ל האו"ם השתתף אף הוא בכינוס, אך קרא לאפשר לארגוני הסיוע לשוב לדרפור

מנהיגי 22 מדינות הליגה הערבית התייצבו היום (ב') מאחורי נשיא סודן, עומר אל-באשיר, ודחו את צו המעצר הבינלאומי שהוצא נגדו בהאג, בגין פשעי מלחמה בחבל דרפור. מוקדם יותר התעמת מזכ"ל האו"ם עם המנהיג הסודני ודרש ממנו, ללא הועיל, כי יאפשר את שובם של ארגוני הסיוע לארצו.

 

"אנו מביעים הזדהות עם סודן ודוחים את הצעד שבו נקט בית הדין הפלילי הבינלאומי נגד הוד מעלתו, אל-באשיר", נאמר בהודעה המסכמת שהוקראה בתום הפסגה שנערכה בדוחא, בירת קטאר. נשיא סודן הודה לבעלי בריתו הערבים על שעמדו לצידו.

 

השתתפותו של אל-באשיר בכינוס המנהיגים של הליגה הערבית נחשב לצעד המתריס ביותר עד כה נגד החלטת בית הדין לפשעי מלחמה. מאז ההחלטה, הוא מסתכן במעצר בכל פעם שהוא יוצא משטח ארצו, אך כבר הספיק לבקר באריתראה, מצרים, לוב ואתיופיה בטרם הגיע לדוחא.

 

מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, החליט שלא להחרים את הוועידה חרף נוכחותו של הנשיא הסודני, אך לפי הדוברת שלו, לא שהה עמו באותו חדר ולא הייתה אינטראקציה בין השניים. "מאמצי סיוע לא צריכים להפוך לנושא פוליטי", אמר באן בפסגה. "יש לסייע לנזקקים בלי קשר למחלוקות פוליטיות", הוסיף בקריאה להשיב את ארגוני הסיוע שגירש אל-באשיר בעקבות צו המעצר שהוצא נגדו בתחילת החודש.

 

מנגד, אל-באשיר כינה את מועצת הביטחון של האו"ם, שביקשה מבית הדין בהאג לחקור את פשעי המלחמה בדרפור, "מוסד לא דמוקרטי, בעל סטנדרטים כפולים, שפוגע בחלש ומעלים עין מהפושעים האמיתיים".

 

בנאומו של נשיא סודן לא היה כל רמז לכך שייאפשר לארגוני הסיוע הבינלאומיים לשוב ולפעול בדרפור, שם נאבקת ממשלתו הערבית בחמושים אפריקנים מזה שש שנים. לפי הערכת האו"ם, יותר מ-300 אלף בני אדם נהרגו כתוצאה מהסכסוך, ו-2.7 מיליון נעקרו מבתיהם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באשיר. זכה בגיבוי הליגה הערבית
צילום: AP
באן: לא להפוך את הסיוע לנושא פוליטי
צילום: רועי עידן
מומלצים