גנרל אמריקני: ישראל עלולה לתקוף באיראן
מפקד הפיקוד המרכזי, הגנרל דיוויד פטריוס, הזהיר כי ישראל עלולה לחוש מאויימת מפני אפשרות של גרעין איראני ולנקוט במתקפת מנע. לעומתו, שר ההגנה, רוברט גייטס, סבור שישראל לא תתקוף בקרוב: "הייתי אומר שאהיה מופתע אם הם יפעלו השנה", אמר בראיון ל"פייננשל טיימס"
"ישראל עלולה לחוש מאוימת ולנקוט בפעולה צבאית באיראן", כך אמר הלילה (יום ה') הגנרל דיוויד פטריוס, ראש הפיקוד המרכזי בצבא האמריקני בדיון בוועדה לשירותים מזויינים של הסנאט האמריקני. לדבריו, קיים חשש שגורמים אחרים באזור יחלו לפתח תוכניות לגרעין. ואילו שר ההגנה האמריקני, רוברט גייטס, מעריך בראיון ל"פייננשל טיימס" כי ישראל לא תתקוף את איראן השנה.
בראיון, אמר גייטס כי יש עדיין מספיק זמן לשכנע את איראן לנטוש את תוכניתה הגרעינית: "הייתי אומר שאהיה מופתע אם הם יפעלו השנה". הוא נשאל האם להערכתו איראן תחצה את "הקו האדום" הגרעיני השנה: "אינני יודע, אני מעריך שלא. אני חושב שיש לנו עוד זמן. כמה זמן, אינני יודע - שנה, שנתיים, שלוש - מתישהו בחלון הזמן הזה".
לעומתו - הגנרל פטריוס, אדריכל ההצלחה הצבאית האמריקנית בעיראק ומפקד הכוחות הפועלים כיום באפגניסטן ובפקיסטן, העריך כי "ממשלת ישראל עלולה בסופו של דבר לראות עצמה מאויימת מהאפשרות של נשק גרעיני איראני, ולנקוט בפעולה צבאית מקדימה כדי לחבל או לעכב זאת".
הגנרל האמריקני בעל המוניטין הזהיר כי "התנהגותה העקשנית והמעורפלת של איראן גרמו לשכנותיה ולקהילה הבינלאומית להסיק את הרע מכל לגבי כוונותיה" בתחום הגרעין. הוא הביע חשש כי הדבר יוביל גורמים אזוריים אחרים לפתח תוכניות גרעיניות: "זה מהווה אתגר ברור לקהילה הבינלאומית, ובמיוחד בגלל האיום הפוטנציאלי שטכנולוגיות כאלו יעברו לקבוצות קיצוניות".
הדיון בסנאט התמקד במתרחש באפגניסטן ופקיסטן. בהתייחס למעורבותה של טהרן במוקדי העימות, אמר הגנרל כי "המשטר האיראני פעל לחבל במאמצים הבינלאומיים של ארצות הברית להביא ליציבות בעיראק ואפגניסטן". הוא ציין כי האיראנים סיפקו לטליבאן סיוע צבאי.
דבריו של פטריוס זכו להד מיוחד על רקע פרסום הראיון של ראש הממשלה הטרי, בנימין נתניהו, לשבועון האמריקני "אטלנטיק", שבו הבהיר כי אם ארצות הברית לא תטפל באיום הגרעין האיראני - ישראל תעשה זאת. "לנשיאות של אובמה יש שתי משימות גדולות: לתקן את הכלכלה ולמנוע מאיראן להשיג נשק גרעיני", אמר נתניהו.
באיראן אומרים בתגובה כי המציאות הנוכחית היא בעייתית. יועץ התקשורת של נשיא איראן, עלי אכבר ג'וואנפקר, אמר לרשת "בלומברג" כי "עמדת איראן כמדינה רבת עוצמה שוחרת היגיון ושלום, היא שהמצב המבולגן במשטר הציוני והמצב של כלכלת העולם, יוצרים מציאות שאינה מאפשרת לעשות זאת".