שתף קטע נבחר

 

יום האוטיזם באו"ם: זווית אחרת על ישראל

המשלחת הישראל לאו"ם לרוב זוכה ליחס עוין בעצרת האו"ם, אך ביום האוטיזם הבינלאומי הצליח היועץ המדיני של השגרירות לרגש את הקהל עם סיפורו האישי

חלקה של ישראל בעצרת האו"ם מסתכם לרוב בקבלת נזיפות ממדינות העולם ובעיקר מנשיא העצרת, מיגל ד'אסקוטו ברוקמן. אולם אתמול (יום ה') אירע מחזה אחר כשבכיר בשגרירות הישראלית הצליח לרגש את הקהל בעצרת עם סיפורו האישי במהלך יום האוטיזם הבינלאומי.

 

"אני ניצב כאן כנציג מדינת ישראל, אך גם כאב לילד אוטיסט, יונתן בן ה-13", אמר היועץ המדיני של שגרירות ישראל, אמיר וייסברוד, בנאום שנשא במליאת עצרת האו"ם. "אני מכיר את הנושא באופן אישי ומקרוב. החיים משתנים מן הקצה לקצה כתוצאה מבן משפחה הלוקה באוטיזם, וההתמודדות אינה פשוטה".

 

וייסברוד חשף את את חייו הפרטיים בפני עמיתיו מרחבי העולם ושיבח את מדינת ישראל בשל טיפולה באנשים הסובלים ממוגבלויות. הוא התייחס ליחס החם שמקבל בנו בכתה מיוחדת בבית הספר הניסויי בירושלים. "בבית הספר של בני עובדות זו לצד זו בנות דתיות בשירות לאומי בישראל וסייעות ערביות שנותנות את כל כולן בניסיון להפוך את חייהם של הילדים האוטיסטים לטובים יותר", תיאר.

 

הדיפלומט הישראלי תיאר בפני הנוכחים בעצרת את כברת הדרך שעשתה ישראל מאז סוף שנות ה-70, אז אשפזו אוטיסטים במוסדות לחולי רוח. "והנה היום יש מאמץ אמיתי לאפשר לאוכלוסייה האוטיסטית ולבני משפחותיהם להשתלב במעגל החיים הנורמליים", אמר.

 

ישראל עשתה מאמץ גדול במסגרת יום האוטיזם הבינלאומי באו"ם. באירוע השתתף גם מרכז "מפנה" שהעלה את נושא האבחון והטיפול המוקדם

בפעוטות, דבר היכול להוריד משמעותית את מספר הילדים הלוקים באוטיזם ברחבי העולם.

 

הדיפלומטים הישראלים באו"ם פועלים נואשות להציג את ישראל לעולם בדרך שאינה קשורה רק לסכסוך עם הפלסטינים ומדינות ערב. יום האוטיזם היה אחד מאותם ימים בודדים שבהם הדיפלומטים הישראלים זכו דווקא לשבחים במסדרונות האו"ם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"דתיות וערביות עובדות ביחד" . עצרת האו"ם
צילום: רויטרס
מומלצים