שתף קטע נבחר

בדואים הפגינו: למה בתאונה בת"א מטפלים מהר?

בעקבות עוד תאונת פגע-וברח בה נהרגה אשה ליד היישוב חורה, יצאו עשרות בדואים כדי למחות על הכביש המסוכן. "כאשר היתה תאונת פגע וברח בתל-אביב מצאו את האשמים כעבור זמן קצר - פה היו עדים והנהג לא נעצר", אמר אחיינה

יומיים לאחר שהולכת רגל נהרגה בכביש בין ערד לצומת שוקת בדרום ליד הכניסה ליישוב חורה, הפגינו בצהריים (יום ו') עשרות בדואים במחאה על הבטיחות בכביש, המכונה על-ידם "כביש הדמים". המפגינים הניפו שלטים עליהם נכתב: "מורחים פתרונות ואנחנו נמרחים על הכביש" ו"די לקטל בכביש 31".

 

התאונה האחרונה בשרשרת התאונות בכביש אירעה ביום רביעי לפנות בוקר, כאשר צבחה אלנבארי נהרגה, לאחר שמכונית מסחרית - שנהגה נמלט מהמקום - פגעה בה. המשטרה פתחה בסריקות והקימה מחסומים כדי ללכוד את הנהג, אך עד היום הוא לא נמצא.


"עשרות אנשים נפגעו פה". ההפגנה בחורה (צילום: אילנה קוריאל)

 

"היא היתה אשה נהדרת", אמר ל-ynet אחיינה, עזיז אלנבארי. הוא הגיע להפגנה יחד עם שני ילדיו הקטנים כדי ללמד אותם על זהירות בכבישים וכדי לגייס גם אותם למאבק בכביש הקטלני. "היו לה חיים קשים, היא לא נולדה עם כפית זהב בפה".

 

עזיז משתדל לכבוש את הכעס על מותה של צבחה, אך לא יכול שלא לתהות, "כאשר היתה תאונת פגע וברח בתל-אביב מצאו את האשמים כעבור זמן קצר. במקרה של צבחה היו עדי ראייה, היו סימני צמיגים על הכביש. הוא פגע בה והותיר אותה לדמם למוות. קצת יותר מקילומטר צפון מערבית לחורה, במיתר, יודעים דבר אחד או שניים על בטיחות בדרכים. יש שם גשר, התנועה מסודרת. גם דרומית משם, בעומר, המצב לא רע. להם יש מנהרה ורמזורים".

 

"בכל מקום אחר לפחות היה רמזור"

"צריך לעשות גם אצלנו מנהרה, או מעבר חציה. צריך למצוא פיתרון", אמר עבד אלסייד מחורה. פריד אל-עוקבי, בן 43, הגיע גם הוא להפגין. אתמול נפצעה באורח קשה אחייניתו, נערה בת 15. "הכביש הזה גובה קורבנות רבים", הוא מסביר. "מאז שהייתי ילד אני זוכר את הכביש הזה. עשרות אנשים נפגעו פה. אין פה בכלל צומת. אם היה מדובר בכל מקום אחר לפחות היו עושים רמזור. צריך להגביל את המהירות, כדי שיהיה אפשר לעצור אם יהיה מולך משהו, כלב או חמור. אנשים נוסעים פה במהירות אדירה, כמו טייסים. אם מי שפגע בצבחה היה נוסע לאט, הוא לא היה פוגע בה. הוא הרג אותה, נסע והשאיר אותה כל הלילה על הכביש".

 

הבעיות של הכביש הזה רבות: אין תאורה וביישוב הבדואי הסמוך לחורה, אלסייד, אין תשתיות. אין צומת המחברת בין היישוב לכביש,

 כך שנהגים המבקשים לצאת מהמקום נאלצים לעבור על החוק. מעבר לכך, תלמידי היישוב נאלצים לחצות את הכביש לחורה כדי ללכת לבית הספר - פוטנציאל אינסופי לתאונות קטלניות.

 

ראש מועצת חורה, ד"ר מוחמד אלבנארי, סיכם. "אנחנו מנסים להגיע להסדרי תנועה שיבטיחו את הבטיחות בכביש - הארת המקום, הסדרת המעבר של תושבי אלסייד לכביש הראשי ועוד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ההפגנה בנגב
צילום: אילנה קוריאל
מומלצים