צפון קוריאה טוענת: שיגרנו בהצלחה לוויין לחלל
לאחר שגורמים זרים דיווחו כי המדינה הקומוניסטית ערכה ניסוי בשיגור טיל ארוך טווח - הודיעה פיונגיאנג כי לוויין תקשורת שוגר בהצלחה ומשדר "שירי מהפכה". בעבר ערכה צפון קוריאה ניסויים בליסטיים במסווה של שיגור לווין
צפון קוריאה הודיעה הבוקר (א') כי שיגרה בהצלחה לוויין לחלל - זאת, שעות ספורות לאחר שגורמים זרים דיווחו כי המדינה הקומוניסטית המבודדת ביצעה שיגור נסיוני של טיל ארוך-טווח. סוכנות הידיעות הצפון קוריאנית הרשמית KCNA פרסמה הודעה כי לאחר שיגור מוצלח, הצליח הלוויין, מדגם קוונגמיונגסונג-2, להיכנס למסלול והחל לחוג סביב כדור הארץ.
על פי הדיווח, מדובר בלוויין תקשורת ששוגר לחלל על טיל תלת-שלבי. לטענת סוכנות הידיעות, הלוויין החל בשידור "שירי מהפכה": "שיר של הגנרל קים איל-סונג" ו-"שיר של הגנרל קים ג'ונג-איל" - מייסד המדינה הקומוניסטית ומנהיגה הנוכחי בהתאמה.
למרות ההודעה הצפון קוריאנית, טרם הובהר סופית האם היה מדובר בשיגור של טיל בעל ראש נפץ או בשיגור לוויין. על פי דיווחים זרים, הטיל שוגר בשעה 11:30 שעון מקומי (5:30 שעון ישראל) מאתר שיגור הטילים מוסודן-רי שלחופה המזרחי של צפון קוריאה. הוא עבר מעל יפן והתפוצץ באוקיינוס השקט.
גורמים בסיאול טענו כי "לפי נתוני המעוף של הטיל, מדובר בשיגור לוויין", וגם בסין טענו כי מדובר "בשיגור לוויין תקשורת ניסיוני". עם זאת, חשוב לציין כי בעבר ערכה צפון קוריאה ניסויים בליסטיים במסווה של שיגור לווין.
בעולם גינו בחריפות את השיגור. נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, טען כי השיגור הוא "מעשה מתגרה", והוסיף כי צפון קוריאה מתעלמת "מהמחויבות הבינלאומית שלה". בעצם השיגור, טען אובמה, דחתה צפון קוריאה "את הדרישה המפורשת לנקוט איפוק, ובודדה את עצמה עוד יותר מהקהילה הבינלאומית".
יפן ודרום קוריאה טענו כי השיגור הוא משום הפרה של החלטות מועצת הביטחון של האו"ם האוסרות על פיונגיאנג לבצע ניסויים בטילים בליסטיים, והיום תתכנס המועצה לדיון חירום דחוף כדי לשקול סנקציות נוספות על המדינה הקומוניסטית המבודדת.
אובמה, המבקר בפראג, לצורך ועידת פסגה עם האיחוד האירופי, שצ'כיה היא נשיאתו התורנית, דרש מצפון קוריאה "לכבד את התחייבותה לזנוח את תוכניות הנשק הגרעיני שברשותה". מאוחר יותר היום, הוא עתיד לשאת נאום על הצורך בפירוק העולם מנשק גרעיני. "השיגור רק מדגיש את הדחיפות בהשגת המטרות שאפרוש בנאומי", הוסיף.
"בפני צפון קוריאה פרוש מסלול להתקבל לקהילה הבינלאומית, אך היא תוכל להתקבל רק אם תפסיק לחתור להשגת נשק להשמדה המונית, ותיעתר לדרישות ולמחויבויות שהציבה לה הקהילה הבינלאומית", טען אובמה.