שתף קטע נבחר

 

מומחה: המסר של צ' קוריאה - בחינת אובמה

ד"ר אלון לבקוביץ, מומחה לענייני צפון קוריאה, סבור כי שיגור הטיל נועד לבדוק מה תהיה התגובה של הממשל החדש בוושינגטון. לדבריו, המסר שלה הוא: "רוצים לדבר, אך דעו שכללי המשחק משתנים ולא נדבר אתכם מעמדת חולשה"

צפון קוריאה עוררה זעם בעולם לאחר ששיגרה היום (א') טיל ארוך-טווח, צעד שיש בו משום הפרת הסנקציות שהטילה עליה מועצת הביטחון של האו"ם. ד"ר אלון לבקוביץ, מומחה לענייני צפון קוריאה, סבור כי השיגור הוא מסר ברור לנשיא האמריקני, ברק אובמה, ולמדינות השכנות באסיה, לפיו המדינה הקומוניסטית עדיין חיה ונושמת, ולא ניתן לכופף אותה - "על רקע השמועות על מצבו הבריאותי של מנהיגה".

 

ד"ר לבקוביץ, מהחוג למזרח אסיה באוניברסיטת תל-אביב, סבור כי שיגור הטיל נועד לבדוק מה תהיה התגובה של וושינגטון. "צפון קוריאה רואה את המשא-ומתן עם ארצות-הברית כארוך טווח, עם עליות וירידות,

כשבכל שלב צריך לשפר עמדות. בעצם השיגור אומרת צפון קוריאה לארה"ב - 'רוצים לדבר, אין בעיה, אבל שתדעו שכללי המשחק משתנים ולא נדבר איתכם מעמדת חולשה'".

 

בנוסף להתפתחות הטכנולוגית שאיפשרה את שיגור הטיל, אומר ד"ר לבקוביץ כי העיתוי הנוכחי נובע בין היתר גם מהדיווחים בחודשים האחרונים על מצבו הבריאותי של קים ג'ונג איל, מנהיג המדינה הקומוניסטית.

 

"מאז אוגוסט 2008 נעלם מנהיג המדינה מהמסך והיתה סברה כי הוא מת. למרות שהוא נראה על ידי דיפלומט סיני שדיווח כי הוא בסדר, הספקות לגבי מצבו גברו.

מבחינת ההנהגה הצפון קוריאנית, היתה לכך משמעות רבה. ההנהגה מבקשת להראות שהיא קיימת ולהעביר לעולם מסר המעיד על חוסנה", סבור לבקוביץ'.

 

למרות החששות הכבדים באזור, הוא סבור כי מדינות האזור ינהגו באיפוק יחסי לשיגור הטיל. "ארצות-הברית איימה ליירט את הטיל ונסוגה. אך לא רק היא - גם יפן, המוגבלת מבחינה חוקתית במדיניות הביטחון ההתקפית, איימה ביירוט. אלא שלא הם, לא דרום קוריאה ולא סין, מעוניינים בהסלמה. "המטרה היא להרגיע את המצב ולא להחריפו ויסתפקו בהטלת סנקציות שלא יגרמו להחרפה. סין, מצדה, תנסה למתן את הסנקציות ולהראות שהיא בעלת הבית באזור".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דיווחים על השיגור בתחנות הטלוויזיה בסיאול
צילום: AP
ד"ר לבקוביץ
מומלצים