300 אלף בילו בטבע; צפויים פקקים עד חצות
בכמה מהמקומות התבקשו המטיילים שלא להגיע, בשל תפוסה מלאה. מנהל אגמון החולה: "הופתענו, כי חשבנו שהמצב הכלכלי ישפיע". מנהל מחוז הדרום ברשות הטבע: "אני לא זוכר חג כזה". במשטרה מתריעים: עומסי התנועה בצפון יימשכו שעות
כ-300 אלף איש פקדו בסוף השבוע את היערות והפארקים של קק"ל ברחבי הארץ. למעלה מ-100 אלף איש ביקרו בצפון, מתוכם 10,000 שהגיעו לאגמון החולה לצפות בנדידת הציפורים. לפארק הירדן הגיעו כ-6,000 איש ומחציתם אף נשארו במקום לקמפינג. לנחל השופט הגיעו כ-4,000 איש. בצפון בילו גם שניים מתוך 30 שרי הממשלה החדשה - שר הרווחה ושר התיירות.
- צילמתם את הטיול המשפחתי? שילחו לנו למייל האדום
עומסי תנועה כבדים הורגשו לאורך כל הערב בכבישי הצפון, ובאגף התנועה מעריכים כי יימשכו עד חצות. עיקר העומסים מורגשים בצומת צמח, לאורך קטעים נרחבים בכביש 65 בנחל עירון ובצומת מגידו, מצומת פרדיס עד מחלף זיכרון יעקב ובכביש החוף - מאזור קיסריה דרומה.
גם הדרום לא נותר מאחור. למעלה מ-50 אלף מטיילים פקדו את היערות באוזר. אל יער להב, יער המלאכים, שחריה ופארק ירוחם הגיעו בסוף השבוע עשרות
אלפי מטיילים. רבים מהם בחרו לערוך פיקניק ביער, ואחרים הגיעו כדי לרכב על אופנים בשבילי היערות. בחניונים נרשמה תפוסה מלאה.
כבר בשעות הבוקר ביקשו כמה ממנהלי הפארקים מהמטיילים שלא להגיע, בשל התפוסה המלאה. מנהל אגמון החולה, קובי סמרנו, סיפר: "מדובר בעלייה של עשרים אחוזים במספר המבקרים. הופתענו, כי חשבנו שהמצב הכלכלי ישפיע גם על המטיילים, אך בכול זאת אנשים הגיעו".
"בתקופה זו של השנה המקום עשיר בבעלי חיים ובציפורים נודדות. אנחנו מצפים עד לסוף החג לכ-40 אלף מבקרים. ימי חול המועד צפויים להיות ימי שיא ואנחנו נערכים בהתאם", הוסיף סמרנו.
מבט מצפון הגולן אל החרמון (צילום: טל רבינובסקי)
מזג האוויר הנאה הסביר פנים למטיילים הרבים שגדשו את אתרי התיירות. בגולן ביקרו רבבות שהגיעו לחזות מקרוב בפריחת עץ הדובדבן. "הפריחה נמשכת זמן קצר והצבעים העזים של הטבע הם שמשכו אלפי מטיילים אל הגולן", אמר מנכ"ל עמותת התיירות גולן, שמוליק חזן.
"האוכל במלון נגמר - אז חידשנו את המלאי"
גם לאתרי שיט הקיאק בצפון הגיעו אלפים והמפעילים מצפים לשטף מבקרים שיימשך בימים הקרובים. אלפים הגיעו גם למוזיאון הפתוח בתל חי, למרכז קנדה שבמטולה ולמלונות ביישוב, שרשמו תפוסה מלאה.
"רבים ממוצרי המזון במסעדה אזלו עד לשעות הצהריים ולכן נאלצנו שוב ושוב לחדש את המלאי", אמר חיימקה הוד, בעלים של מלון ומסעדה במטולה. מנהל רשת בתי מלון, ראובן אלקס, סיפר כי "בניגוד לשנים קודמות, שבהן בחר התייר הישראלי לבקר בטורקיה או בסיני, השנה השתנתה התמונה ורבים מהישראלים בחרו לבלות בארץ".
בין המטיילים הרבים שהגיעו למוזיאון בתפן נראה גם שר הרווחה, יצחק הרצוג, שהגיע למקום בלוויית אשתו מיכל ושני בניו. הרצוג צפוי לטייל בצפון גם מחר. שר התיירות, סטס מיסז'נינקוב, בחר גם הוא לבלות בצפון ויחד עם ילדיו הגיע לצפות בפריחת הדובדבן ולאחר מכן בילה בקיבוץ עין זיוון. גם סביב הכנרת נרשמה תפוסה מלאה שצפויה להימשך לאורך ימי חול המועד.
אלישע מזרחי, מנהל אזור במרחב דרום בקק"ל סיפר בשמחה על גלי המטיילים: "אנשים התפרשו בצורה יפה מדרום לצפון. רוב המטיילים טיילו ברכבי שטח או אופניים.
מעבר למנגליסטים ביערות, אנשים ממש טיילו ברגל, באופניים ועוד". מזרחי ציין כי הפעם, בניגוד לעבר, המטיילים לא הותירו אחריהם שקיות פסולת בכל מקום אלא טרחו וזרקו את האשפה לפח או לקחו אותה איתם. "זו בהחלט עליית מדרגה", סיכם.
מנהל מחוז הדרום ברשות הטבע והגנים, רביב שפירא, אמר כי לעין גדי הגיעו למעלה מ-5,500 מטיילים, במצדה בילו 3,500, לפארק אשכול ולממשית הגיעו כ-4,000 איש.
מירב איילון, דוברת עין גדי, מסרה כי נחל דוד ונחל ערוגות היו מלאים. "אנחנו רק בהתחלה ומתמודדים היטב עם כמות המטיילים הגדולה", אמרה. איילון. "אני לא זוכר חג כזה", סיכם שפירא. "מכתש רמון היווה נקודת משיכה גדולה גם כן, ונרשמו כ- 2,500 לינות בחניוני המכתש, ומספרים דומים בחניונים בבקעת צין ובערבה. זה חג חריג. רבים לא נסעו השנה לחו"ל".