שתף קטע נבחר
 

שיעור התעסוקה של נשים ערביות: 22.6% בלבד

דו"ח בנק ישראל: שיעור התעסוקה של נשים ערביות, גברים חרדים ובעלי השכלה נמוכה מתיכונית נותר בשנת 2007 נמוך בהרבה מיעד התעסוקה שקבעה הממשלה: 71.7%

שיעור התעסוקה בקרב נשים ערביות, גברים חרדים ובעלי השכלה נמוכה מתיכונית נותר נמוך בהרבה מיעד התעסוקה שקבעה הממשלה, ועמד בשנת 2007 על 22.6%, 32% ו-34.0% בהתאמה. זאת, לעומת יעד של 71.7% שקבעה הממשלה להגדלת שיעור התעסוקה בגילאי העבודה העיקריים, 64-25.

 

כך עולה מחלק נוסף מתוך דו"ח בנק ישראל לשנת 2008 שפורסם היום (א'), מתוך הפרק אשר דן בשוק העבודה בישראל.

 

עקב המבנה ההטרוגני של האוכלוסייה בישראל ושיעורי השתתפות נמוכים במגזר החרדי והערבי ובקרב בעלי השכלה נמוכה שיעור התעסוקה בישראל נמוך במידה משמעותית מאשר במדינות המפותחות, מדינות ה-OECD.

 

במטרה לצמצמם את הפער בין ישראל למדינות המדינות המפותחות, קבעה האג'נדה הכלכלית חברתית של הממשלה לשנים 2010-2008 יעד של הגדלת שיעור התעסוקה.

 

מהדו"ח עולה, כי בעוד ששיעורי התעסוקה של גברים ונשים, ללא חרדים, ערבים ובעלי השכלה על תיכונית, היו מעל היעד שקבעה הממשלה כבר בשנת 2007, הרי ששיעורי התעסוקה של נשים ערביות, גברים חרדים ובעלי השכלה נמוכה מתיכונית, לא עמדו ביעד.

 

בדו"ח נטען, כי גידול מעורבותן של אוכלוסיות אלה בשוק העבודה ישרת גם את יעד צמצום העוני שבאג'נדה דרך העלאת הכנסותיהן מעבודה של השכבות החלשות.

 

בנוגע לקריטריון ההשכלה, התברר מהדו"ח כי בין השנים 1995 ל-2007 היתה תרומתה של בעלי ההשכלה העל תיכונית הגבוהה ביותר, וההיא עלתה עם הזמן, בעיקר עקב עליית משקלה של הקבוצה באוכלוסיה. מנגד, הצטמצמו במהלך תקופה זו משקלם של בעלי ההשכלה התיכונית וההשכלה הנמוכה מתיכונית בתעסוקה, עקב ירידת משקלן באוכלוסייה ועקב ירידה בשיעורי התעסוקה שלהם.

 

השר לענייני מיעוטים, אבישי ברוורמן, אמר בתגובה לנתונים: "זהו אתגר משמעותי העומד בפני ממשלת נתניהו, לשים את עידוד התעסוקה במגזר הערבי, ופיתוחו הכלכלי, כאחת המשימות המרכזיות בתוכנית העבודה הרב-שנתית שלה".

 

בהכנת הכתבה השתתפה שרון רופא-אופיר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
צילום ארכיון
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים