שתף קטע נבחר

 

העירייה על הרצח: חיכינו שדרי הרחוב ייענו לעזרה

במחלקה לדרי רחוב בעיריית תל-אביב הכירו באופן אישי את בני משפחת קרילוב, אך בכל פעם שהציעו להם סיוע - נדחו. לטענת העירייה, לא היתה אפשרות חוקית לכפות עליהם טיפול. במקביל, הוארך מעצרם של האב והבן בתשעה ימים

האם ניתן היה למנוע את הרצח במשפחת חסרי הבית הלילה? בעירייה ניסו לטפל במשפחה - אך ללא הצלחה. במחלקה לדרי רחוב בעיריית תל-אביב הכירו באופן אישי את בני משפחת קרילוב. במשך שלוש שנים ניסו בעירייה להעניק לבני המשפחה טיפול, אך הם סירבו בכל תוקף.

 

עובד המחלקה, יואב בן ארצי, מספר כי הוא ועובדים אחרים הגיעו אל משפחת קרילוב פעם אחר פעם, אבל אף פעם לא הצליחו ליצור

עמם קשר. "הם אמרו לנו שנלך להם מהעניים", סיפר. "זה מקרה נדיר - גם בגלל שמדובר במשפחה שלמה שישבה במקום, וגם בגלל הסירוב האידיאולוגי שלהם לקבל כל טיפול".

 

על השאלה האם לא ניתן היה לכפות על בני המשפחה טיפול כלשהו, נוכח העבודה שהם גרים במשך זמן רב כל-כך על ספסל בגינה ציבורית אומר בן ארצי כי החוק מתיר טיפול בכפייה בשני מקרים בלבד: כשיש צורך באשפוז כפוי או כשמופעל חוק חוסים, לפיו הרשויות מטפלות במקרים של הזנחה.

 

האב והבעל משחזר את אירועי ליל הרצח

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בן ארצי מספר כי העירייה זימנה פסיכיאטר מבית חולים אברבנל לבדוק את המשפחה, אך הוא קבע באופן חד-משמעי כי "לפי שעה לא נצפית סכנה להם ולא לציבור" - ולכן לא ניתן היה אפשר לאשפז אותם. מבחינת חוק החוסים, לא היה מצב של הזנחה.

 

אז אין פיתרון במצב כזה?

 

"ניגשנו למסעדה הסמוכה לגן ואמרנו להם שאם בני המשפחה יצטרכו משהו, שייתנו להם ואנחנו נתחשבן איתו. שלחנו נציגים דוברי רוסית וחיכינו שהם יסכימו לקבל טיפול, אבל זה לא קרה לצערי. הגענו פעם אחר פעם, למרות חוסר שיתוף הפעולה, אבל אתמול אירעה הטרגדיה".

 

מעצרם הוארך בתשעה ימים

במקביל, האריך בית משפט השלום בתל-אביב בתשעה ימים את מעצרם של האב והבן, בחשד לרצח ומעורבות ברצח אם המשפחה. לטענת המשטרה יש סתירות בגרסתו של האב.

 

פרקליטו של הבן, עו"ד אבי כהן מהסנגוריה הציבורית, ביקש מבית המשפט לשלוח את הצעיר להסתכלות פסיכיאטרית בבית החולים אברבנאל, מאחר שהוא לא מתקשר מאז המקרה, לא עם המשטרה ולא עם עורך הדין.

 פרקליטו של האב, עו"ד ניר אלפסה, טען בבית המשפט כי מרשו הוא עד התביעה והוא זה שנתן לשוטרים את כל החומר שהם צריכים. לדבריו, האב אפילו יצא עמם למקום האירוע, שם שיחזר את האירועים. עורך הדין דרש גם לשחרר את האב, וטען כי הוא קורבן. 

 

השופטת אושרי פרוסט-פרנקל כתבה בהחלטתה כי לגבי הבן אלכסנדר קיים יסוד סביר לביצוע עבירה, אולם לגבי האב קיימות ספקות ברמה משמעותית בהודעתו במשטרה ואף סתירות בעדותו. לדבריה, שחרורם יביא לשיבוש הליכי חקירה והורתה על המשך מעצרם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שחזור האירועים
צילום: דודו אזולאי
זירת הרצח
צילום: ירון ברנר
מומלצים