שתף קטע נבחר

קיבוץ כיסופים: קיבוצי עוף העמק עשו לנו תרגיל

אנשי כיסופים שבעוטף עזה, שסיפקו למשחטה עופות, טוענים כי האגודה השיתופית עמק יזרעאל ביצעה העדפת נושים והעבירה כספים לקיבוצים החברים באגודה: "ארגון קיבוצי ביצע תרגיל עוקץ כנגד קיבוץ אחר קשה יום". בעמק טוענים בתגובה: על כיסופים לפנות למפרק ולחוקר שמונה מטעם רשם האגודות

עוטף עזה נגד עמק יזרעאל: אנשי קיבוץ כיסופים שבנגב טוענים כי האגודה השיתופית עמק יזרעאל, מבעלי מפעל "עוף העמק" שנמצא בהליכי פירוק, העדיפה לכסות חובות שצברה המשחטה כלפי קיבוצים החברים באגודה, על חשבון בעלי חוב אחרים, תוך ביצוע העדפת נושים. אנשי כיסופים טוענים, כי למרות שהצליחו לעמוד באספקת העופות על רקע מבצע עופרת יצוקה, דווקא הקיבוצים בעמק ביצעו "גזילת הרש" ולא שילמו את החוב ל"קיבוץ קשה יום בדרום".

 

לצפייה במכתב של עובדי הלול בכיסופים לאנשי העמק - לחצו כאן

 

"אנו מקווים שחג הפסח אצלכם היה שמח, כי אצלנו היה חג עצוב", כתבו בערב חג הפסח עובדי הלול בכיסופים לקיבוצי העמק החברים באגודה השיתופית, "אנו סיפקנו למשחטה שבבעלותכם עופות בסכום של למעלה מ-1.34 מיליון שקלים ואתם לא שילמתם לנו עבור העופות שמכרנו לכם.

 

"במאמצים גידלנו עבורכם העופות, ומנהלי המשחטה שלכם אף נתנו לנו שיק להבטחת התשלום, שנהיה רגועים", נטען במכתב, "מנהלי המשחטה מטעמכם ידעו שהמשחטה בצרות, וכאשר החליטו להפסיק הפעילות שלה דאגו לשלם לקיבוצים החברים באגודה. אבל לנו, קיבוץ קטן בעוטף עזה אולי לא יוותר כלום".

 

חברי הקיבוץ מספרים במכתב, כי "כיסופים הוא קיבוץ קטן ובו 88 חברים. 40 מהם מעל גיל 70. אנו חיים רק מחקלאות והלול ענף מרכזי אצלנו. ומה יקרה כאשר קיבוץ קטן בנגב יתמוטט? למי איכפת? אנו פונים אל מצפונכם כי תמצאו את הדרך להשיב לנו מה שנחמס מאיתנו".

 

דני אלמוג, היו"ר הכלכלי של קיבוץ כיסופים, אמר אתמול ל-ynet: "אנחנו השקענו את נשמתנו בייצור 80 אלף פטמים, ומישהו גזל מאיתנו את 80 אלף הפטמים האלה. אם הליך הפירוק יעבוד על פי החוק, הספקים יהיו האחרונים בשרשרת המזון לקבל את כספם. במקרה כזה, הסיכוי שנקבל את הכסף אם לא תהיה התעשתות ציבורית הוא נמוך מהבחינה המשפטית".

 

לדברי אלמוג, אם המפרק יחליט שהיתה העדפת נושים, בסמכותו לבטל את הפעילויות האחרונות שנעשו בכספי החברה.

 

אלמוג: כחבר קיבוץ, אני מתבייש

אלמוג מספר, כי המכתב שנשלח לכל הקיבוצים החברים בארגון משקי עמק יזרעאל, הניב מספר תגובות. " קיבוץ אחד אמר לנו שהם אינם בעלים ישירים על המשחטה, אלא רק חברים בארגון וחברים במפעלי העמק. קיבוץ אחר הביע הזדהות וצער, למרות שהצהיר שהם היו חברים במשחטה אחרת שנסגרה לא מכבר".

 

במכתב נוסף ששלח אלמוג לעיתונות הקיבוצית, הביע יו"ר כיסופים ביקורת קשה על ההתנהלות המוסרית הלקויה לטענתו של אנשי האגודה השיתופית: "בואו נראה מה היה לנו כאן: ארגון שהוא קיבוצי בעיקרו ביצע מעין תרגיל עוקץ כנגד קיבוץ אחר וגזל מאותו קיבוץ (קשה יום ... כבר אמרנו) את לחמו. והכול, בעבור הקטנת הנזקים בגין התנהלותו זה מספר שנים.

 

"כחבר קיבוץ, אני מתבייש שגם להם קוראים קיבוץ (מהם מופרטים מהם לא ). אני קורא לחברי הקיבוצים האמורים להתנער ממעשה נלוז של גזלת הרש ולקרוא לשלוחיהם להידבר עם המגדלים שנפגעו מתוך הבנה והכרה באחריותם למעשה... התדהמה, העלבון הצורב והבושה צריכים להיות נחלת כל התנועה הקיבוצית".

 

האם לבעלי המפעל אין זכות לפעול לפי אינטרסים עסקיים טהורים, למרות שמדובר בקיבוצים?

 

"בהיותך חבר קיבוץ, יש התיימרות לפיה עליך להתנהג על פי אמות מוסריות אחרות - יש לך אחריות הדדית. תרגיל כזה של 'אני עושק את הספקים', לא עולה בקנה אחד עם אותה התיימרות של ערכיות גבוהה. לכן ביקשנו מחברי אותם קיבוצים לנער את ההנהלות של קיבוציהם, כי אלו חברים שמאד אכפת להם איך הם מתנהגים".

 

עד כמה פגעה הפרשה במצב הפיננסי של קיבוץ כיסופים?

 

"אנחנו לא נרעב ללחם, וזה לא יגרום לפירוק הקיבוץ, אבל יש לנו בעיה תזרימית מאד קשה, ולשמחתנו אנחנו עובדים טוב עם הספקים שלנו שמוכנים לחכות עם התשלומים".

 

ספק נוסף הטוען להעדפת נושים בעוף העמק הוא פרדי פייביש, המיוצג בידי עו"ד עמרי ארז. במכתב שהפנה עו"ד ארז בחודש שעבר לאגודה השיתופית הוא טען, כי בחודש פברואר מכרה האגודה למשקי עמק יזרעאל את המלאי במפעל, בסך 3.9 מיליון שקל.

 

לדבריו, רק כ-2.5 מיליון שקל מסכום זה הועבר כתשלום לספקים, ובמקום להעביר את הסכום לספקים שנקבעו מראש באופן מסודר כדי לאפשר את המשך פעילות החברה, הועבר רוב הסכום לארבעה ספקים גדולים, שלושה מהם קיבוצים החברים באגודה - עין חרוד מאוחד, גבע, וגזית. ארז מסר ל-ynet כי הוא פועל כעת מול המפרק, ודורש שהוא יפתח בחקירה.

 

עוף העמק: אנו שותפים לכאב, רגשית וכלכלית 

מהנהלת עוף העמק נמסר ל-ynet בתגובה: "בעלי עוף העמק עשו כל שביכולתם בכדי למנוע קריסת המפעל המספק פרנסה למאות משפחות עובדים, מגדלי עופות, מובילים ועוד. אין ספק כי קיבוץ כיסופים, כמו קיבוצים רבים אחרים שסיפקו פטם למשחטה, נפגעו מקריסת המפעל.

 

"בעלי עוף העמק, שהפסדם הינו הגדול ביותר, איבדו את נכסיהם. המפרק שמונה מטעם ועדת הכספים של הממשלה מנסה להציל את הרכוש שנשאר, ותמורתו תועבר לכל אלו שנפגעו בשל הקריסה.

 

"במידה ולקיבוץ כיסופים ישנן השגות לגבי תהליכים שנעשו עליהם לפנות לאמנון אריאל שבבעלותו המשחטה, למפרק ולחוקר שמונה מטעם רשם האגודות לבדיקת ההליכים שגרמו לקריסת המפעל.

 

"אנו מבינים את הכאב הגדול ושותפים לו, רגשית וכלכלית. כולנו תקווה כי למרות העיתוי במצב כלכלי קשה בארץ ובעולם, ולמרות הקשיים, ימצא לבסוף רוכש למפעל".

 

אמנון אריאל מסר בתגובה: "הנהלת עוף העמק היא הראשונה לדעת כי מעולם לא הייתי בעל השליטה במפעל. קריסת עוף העמק היא תוצאה ישירה של התנהלות חובבנית ורשלנית של מנהליה ובעליה לאורך שנים. אין ספק כי זהו נדבך נוסף בניסיון קיבוצי העמק לשים את ידיהם על רכושם של אחרים על חשבון מחדליהם ולנסות להאשים בכך את כל העולם. ליבי עם קיבוץ כיסופים ומגדלי העופות האחרים ואני מקווה שהצדק יצא לאור".

 

אריאל מחזיק ב-75% ממניות חברת טבע עוף מהעמק - החברה המשותפת שהוקמה יחד עם האגודה השיתופית עוף העמק, לשיווק תוצרת המשחטה.

 

רבקה וילנד, יו"ר הנהלת קיבוץ גזית, שכאמור שימש בשני כובעים - אחד מבעלי המפעל ואחד מנושיו, מסרה ל-ynet בתגובה: "הדבר יובא בפני ההנהלה העסקית של הקיבוץ. צריך לזכור שהאגודה השיתופית עוף העמק נמצאת בהליך משפטי של פירוק על ידי כונס נכסים ואני מנועה מלעסוק בפרשה בתקשורת".

פורסם לראשונה 14/04/2009 17:52

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עובדי עוף העמק
צילום: חגי אהרון
מומלצים