שתף קטע נבחר
 

עופר גלזר מציג: השקעות בסך 250 מיליון שקל

גלזר השקיע לאחרונה 5 מיליון דולר בסטארט־אפ טרוול, שמשתמש בכרטיס הטיסה האלקטרוני להעברת מידע נוסף על היעד. ברשימת ההשקעות שלו אפשר למצוא מטוסים, נדל"ן ונפט מפצלי שמן

לרשימת ההשקעות של עופר גלזר הצטרפה לאחרונה חברת הסטארט־אפ טרוול (Truvle), שבה שותף גם טניסאי העבר עמית נאור. על פי הערכות, גלזר השקיע בחברה כ־5 מיליון דולר. טרוול השיקה אתמול תוכנה המאפשרת לפרסם מודעות ייעודיות ומידע זמין בכרטיס הטיסה האלקטרוני ועל גבי לוח הזמנים של מסלול הנסיעה המגיעים ישירות לאימייל האישי של הטסים.

 

הנוסע מזין לתוכנה פרטים כמו מצב סוציו־אקונומי, גיל ותחומי עניין. באמצעות הקלקה על הלינקים המופיעים במסלול הנסיעה המפורט על גבי כרטיס הטיסה האלקטרוני, יכול הנוסע לקבל את רשימת האירועים (הופעות, אירועי תרבות וספורט וכו') הרלבנטית לו בעיר שאליה הוא נוסע. גלזר מחזיק ב־71.4% ממניות המיזם, נאור ב־15% ו־10% נוספים מוחזקים על ידי חברת נסיעות ישראלית שביצעה את הפיילוט עבור החברה.

 

גלזר השקיע עד כה 250 מיליון שקל מתוך 300 מיליון שקל שייעד להשקעות בישראל עם הקמת חברת האחזקות שבבעלותו לפני ארבע שנים. לאחרונה פורסם כי גלזר הגדיל את אחזקתו במבטח שמיר ל־11% ומונה לדירקטור בחברה.

 

גלזר גויס לטרוול על ידי יזמי החברה להשקיע בה, ובאמצעות הקשרים הבינלאומיים שלו ושל רעייתו בחברות תיירות (שרי אריסון מחזיקה בין היתר מניות בקרניבל קרוז - חברת הפלגות נופש אמריקאית), החברה החלה השנה במכירות באירופה, בארצות הברית, בהודו ובישראל. בחברה מעריכים כי פוטנציאל המכירות בתחום יכול להגיע למיליארדי דולרים. השאלה היא אם וכיצד יצליח המוצר לחדור לסוכנויות הנסיעות הגדולות. הכנסות משמעותיות צופים לראות שם ב־2010.

 

מיזם נוסף שבו מושקע גלזר, בשותפות עם האלוף (במיל') עמירם לוין, הוא ספיידר־טק - חברה המייצרת סנסורים המסוגלים לאתר עקבות ובאמצעות בינה מלאכותית לזהות אותם בעתיד. הסנסורים מושתלים בקרקע ויודעים לזהות כל תנועה מעליהם, לנתח מיד אם מדובר באדם, בעל חיים או כלי רכב, באיזה כיוון התקדמו ובאיזו מהירות.

 

לוין עניין לפני כמה שנים את גלזר בהשקעה, ושניהם השקיעו כ־330 אלף דולר בשלב ראשון, תמורת שליש מהמניות כל אחד, לצד חמישה מייסדים שהחזיקו בשליש נוסף.

 

במשך השנים השקיע גלזר עוד 5–4 מיליון דולר בחברה, וכעת הוא מחזיק 30% מהמיזם, לוין 13%, קבוצה אירופית־אמריקאית 30% ואת היתר מחזיקה קבוצת חמשת המייסדים האחרים. המוצר שפיתחה החברה מאבטח כיום כניסוי את נתב"ג, מתקני מקורות ומוסדות צה"ליים. הוא מצוי בשלבי פיתוח אחרונים, שאמורים להסתיים ברבעון האחרון של 2009.

 

מיזם נוסף שבו השקיע גלזר, עם דוד דודאי, הוא מיזם פצלי השמן שנועד להפקת נפט מפצלי שמן. השניים השקיעו 10 מיליון דולר ברכישת 70% ממניות המיזם משמעון קזנסקי וישראל פלדמן, בעלי השליטה בא.פ.ס.ק. בשל חילוקי דעות פרש גלזר מהמיזם, והוא ודודאי הגישו תביעות הדדיות בבית המשפט כשעו"ד פיני רובין מונה כמגשר ביניהם. גלזר תבע 330 אלף שקל מדודאי, ודודאי תבע בתגובה מיליון שקל.

 

מתמחה בתחום הנדל"ן 

ההתמחות של גלזר כאיש עסקים לפני ההיכרות עם שרי אריסון היתה בתחום הנדל"ן. אחרי הנישואים לאריסון והנסיעה למיאמי החל גלזר לעסוק גם שם בתחום זה כשרכש כמה מגרשים חקלאיים גדולים באמצעות חברה שהקים - eilat-6.com. מגרשים אלה הוסבו ברובם לקרקעות למגורים, וגלזר מימש את הקרקעות ברווח נאה עם חזרת המשפחה לארץ.

 

האשראי הראשוני שלו לעסקאות התקבל מבנקים זרים ונפרע עם מכירת הקרקעות. אשראי זה מוערך ב־25 מיליון דולר. עם שובם של השניים לארץ רכש גלזר קרקעות באילת בשכונת שחמון והיום הוא שותף בשני פרויקטים באילת: פרויקט שחמון־אואזיס (100%) ושחמון־פולס (51%).

 

כמו כן ליווה גלזר את סאמיט - קרן גידור שהוקמה על ידי איל קורן ומודי אשכנזי, ואשר גלזר היה מעורב בשיווק שלה בתחילת הדרך - עד לחשיפת העובדה שבנק הפועלים מושקע בה. מאותו רגע ניתק גלזר רשמית את קשריו עם הקרן, שנקלעה בינתיים למשבר חריף אך התאוששה באופן מרשים בחודשים האחרונים. בין לבין הוא רכש מטוס מנהלים, שאותו העמיד לאחרונה למכירה. נוסף על כך השקיע מיליון דולר באיי.די.או של חברו עדי קייזמן שבה הוא מחזיק ב־4.9% מהמניות.

 

הונו האישי של גלזר, שעסקיו מופרדים לחלוטין מאלה של אשתו, עומד לפי הערכות על 60 מיליון דולר, כשבהשקעות הוא נעזר במינוף מבנקים ישראלים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבשלום ששוני
גלזר. נותרו עוד 50 מיליון שקלים להשקעה בארץ
צילום: אבשלום ששוני
מומלצים