שתף קטע נבחר

מדד אמון המשקיעים בגרמניה בשיא של שנתיים

לפי מרכז המחקר ZEW המפרסם את המדד, העלייה נרשמה בעקבות תוכניות החילוץ של הממשלה, האינפלציה הנמוכה וסימני התאוששות בארה"ב ובסין

אמון המשקיעים בגרמניה זינק לשיא של שנתיים. המדד, שבודק בין השאר ציפיות של משקיעים ואנליסטים ומפורסם על ידי מרכז ZEW למחקר כלכלי אירופי במנהיים, עלה באפריל ל-13 נקודות, לעומת מינוס 3.5 נקודות במרס. זו הרמה הגבוהה ביותר מאז יוני 2007. הצפי היה לעלייה מתונה יותר לרמה של 3.8 נקודות.

 

 

מהנתונים עולה, עם זאת, כי מדד התנאים הנוכחיים המשיך לרדת באפריל למינוס 91.6 נקודות, לעומת 89.4 נקודות במרס. הבורסות באירופה נסגרו בשבוע שעבר בעלייה שבועית שישית ברציפות, לנוכח התגברות הספקולציות כי הגרוע מכל כבר נמצא מאחורינו. מדד הדאקס בבורסה בפרנקפורט עלה ב-8.5% בחודש האחרון.

 

ממשלתה של הקנצלרית אנגלה מרקל צפויה להוציא כ-80 מיליארד אירו בניסיון להתמודד עם המיתון הגרוע ביותר במדינה, הכלכלה הגדולה באירופה, בכ-60 שנה. לפי הערכות ה-OECD, כלכלת גרמניה תתכווץ ב-5.3% ב-2009. אמון העסקים צנח במרס לשפל של 26 שנה, והייצור התעשייתי רשם בפברואר ירידה חודשית שישית ברציפות.

 

מהמרכז נמסר כי המדד עלה בעקבות חבילות החילוץ של הממשלה, "שמגלות יעילות גדלה והולכת", וכן על רקע האינפלציה הנמוכה, שהגבירה את נכונות הצרכנים להוציא כספים. גם סימנים חיוביים מארה"ב ומסין שיפרו את המצב. נשיא ה-ZEW, וולפגנג פרנץ, אמר בהודעה כי "נראה סביר יותר ויותר שהכלכלה תרשום התאוששות איטית במחצית השניה של השנה הנוכחית.

 

אנליסטים הגיבו לנתונים בזהירות, ואמרו כי המדד, שידוע בשינויים חדים, אינו סמן מהימן ביותר לצמיחה ממשית. עם זאת, אמרו אנליסטים כי העובדה שרכיבי הציפיות לעתיד משתפרים היא מעודדת. אנליסט מנורדLB אמר כי הנתון מבורך, אך "אנחנו מזהירים נגד אופוריה מוגזמת. עדיין צפויים לנו כמה חודשים קשים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הקנצלרית אנגלה מרקל. סימנים חיוביים
צילום: רויטרס
מומלצים