החומה הסינית - אאוט, "קן הציפור" - אין
תשעה חודשים אחרי האולימפיאדה הסינית, מגיעים רבבות תיירים מדי יום לבקר באצטדיון "קן הציפור" שהפך לסמל לאומי
במשך שנים היו העיר האסורה והחומה הסינית האטרקציות התיירותיות המרכזיות בסין. עכשיו יש להן תחרות מצד "קן הציפור" - האצטדיון האולימפי האולימפי המפואר שהפך לאייקון במהלך האולימפיאדה האחרונה.
תשעה חודשים אחרי שהסתיימו המשחקים האולימפיים שאירחה בייג'ין, אלפי תיירים מכל רחבי המדינה מגיעים מדי יום לאצטדיון שבו התקיימו טקסי הפתיחה והנעילה המרהיבים של המשחקים.
כל אחד מהתיירים משלם 50 יואן (כשבעה דולרים) דמי כניסה תמורת הזכות לשבת באחד מהמושבים, להצטלם על רקע הרחבה המרכזית - ולא לראות כלום.
"לא ציפינו ש'קן הציפור' יהפוך כל כך פופולרי בקרב העם הסיני", אומר ז'אנג הנגלי, מנהל בחברה המפעילה את האצטדיון. "המספרים הגדולים של התיירים הם מעבר לציפיות שלנו. למרות שמזג האוויר לא טוב לאחרונה ושזו לא עונת החופשות, מגיעים לכאן בין 20 ל-30 אלף איש מדי יום".
קן לציפור בין הסינים (צילום: AP)
הצלחת האולימפיאדה הפכה את המבנה לסמל של גאווה לאומית. "אני פשוט מרגיש שהמדינה שלנו היא נהדרת. היא בנתה כזה אצטדיון ספקטקולרי. אם לא היתה רפורמה או פתיחות לעולם, או אם היינו חיים עדיין בסין הישנה, לא היינו מסוגלים להשיג דבר כזה", אומר גואו דאוגואנג בן ה-77, שעשה את כל הדרך מצפון-מזרח סין רק כדי לראות את האצטדיון.
כמה מהמבקרים במקום לובשים את חליפות ההתעמלות של הנבחרת הלאומית הסינית, עוטים מדליות מזויפות או אוחזים בחיקוי של הלפיד האולימפי - וצלמים מקצוענים מצלמים אותם באצטדיון.
מבנה האצטדיון, שמעטה הפלדה הסובב אותו הוא שהעניק לו את כינויו, שימש רק לעתים רחוקות מאז הסתיימו המשחקים. עם תווית מחיר של מעל ל-500 מיליון דולר, רבים חוששים כי יהפוך לאם כל הפילים הלבנים. ההכנסות מהתיירים יצליחו ככל הנראה לכסות את הוצאות התפעול השנתיות של המבנה - ולמעשה הורידו מעט את הלחץ שהופעל על הנהלת המבנה למצוא לו תפקיד ראוי. כעת הם מתכננים להעלות שני מופעים יומיים באצטדיון כדי למשוך עוד ועוד מבקרים.
בינתיים, גם שורות המושבים הריקים מספקות בהחלט את ההמונים.