סרי לנקה: יותר מ-100 אלף ברחו מאזור הלחימה
מועצת הביטחון של האו"ם הביעה "דאגה עמוקה" מהמצב השורר באי שבאוקיינוס ההודי וקראה למורדים הטמילים להיכנע. סרי לנקה משוכעת שהמאבק קרוב להכרעה כפי לא היה מעולם
סרי לנקה מתקשה להתמודד עם זרם הפליטים מאזור הלחימה בצפון האי, שהגיע בימים האחרונים ליותר מ-100 אלף בני אדם - כך הודיע היום (ה') האו"ם. מועצת הביטחון קראה הלילה למורדי "הנמרים הטמילים" להיכנע, והזהירה כי נשקפת סכנה גדולה לאזרחים שעדיין לכודים במקומות שבהם מתבצרים החמושים.
הצבא הסרי לנקי הודיע שגל הפליטים, שנמשך כבר ארבעה ימים, החל להיחלש. יותר מ-103 אלף בני אדם הגיעו בימים האחרונים לאזורים שבשליטת הצבא, שמוסיף לרשום הישגים מוח החמושים. מועצת הביטחון של האו"ם הביעה "דאגה עמוקה" לרווחת אלו שטרם הצליחו להימלט מרצועת החוף שמכותרת על-ידי החיילים, שמנסים לשים קץ למלחמה הממושכת ביותר באסיה.
לטענת הצבא, הוא שולט עתה בכל האי שבאוקיינוס ההודי, למעט שטח של 13 קמ"ר. שם שוכן המעוז האחרון של מייסד "הנמרים הטמילים", ולופילאי פרבקראן, שארגונו נאבק למען הקמת מדינה עצמאית למיעוט הטמילי. דובר האו"ם, גורדון וייס, אישר שבין 90 אלף ל-100 אלף בני אדם עזבו את אזור הלחימה מאז יום שני, והצטרפו לכ-80 אלף אחרים שכבר נקלטו במחנות פליטים.
פליטים בסרי לנקה. "צפיפות חמורה במחנות" (צילום: רויטרס)
"יש צפיפות חמורה במחנות והיא רק תלך ותחמיר בימים הקרובים", אמר וייס בקולומבו. האו"ם קרא לממשלת סרי לנקה להקים מחנות פליטים חדשים, והיא מצידה ביקשה
סיוע מהקהילה הבינלאומית. הצבא מוסיף להודיע על התקדמות לעבר "כיס ההתקדמות האחרון". דובר צבאי אמר כי החיילים "כלל לא משתמשים בנשק כבד, אלא רק נשק קל". עם זאת, את דיווחי הצבא קשה לאשר, משום שעל זרים וכלי תקשורת נאסר להגיע למוקדי הלחימה.
דובר המורדים לשעבר, דאיה מסטר, תוחקר השבוע לאחר שהיה מורד הבכיר ביותר שהסגיר את עצמו לרשויות עד עתה. כניעה נחשבת לבגידה חמורה מבחינת המורדים הטמילים, ומנהיגם הורה לתומכיו להחזיק גלולות ציאניד שעליהם לבלוע במידה שהם נלכדים. הממשלה אינה מוכנה לחתום על הסכמים נוספים להפסקת אש עם המורדים, ואולם אלה אמרו כי לעולם לא ינטשו את מאבקם, שהחל בשנות ה-70 ופרץ למלחמת אזרחים ב-1983.