קלינטון: כל הנהגה פלסטינית חייבת להכיר בישראל
בשימוע בבית הנבחרים הבהירה מזכירת המדינה כי וושינגטון לא תקיים מגע עם ממשלה פלסטינית שלא תכיר בישראל. היא מתחה ביקורת על מדיניות ממשל בוש מול איראן וטענה כי הניסיון לבודד אותה לא השפיע על תוכניתה הגרעינית ועל תמיכתה בטרור
מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, קובעת הערב (יום ה') כי ארה"ב לא תכיר בממשלת אחדות פלסטינית שלא תעמוד בעקרונות הרביעיה הבינלאומית (הקוורטט), הכוללים התנערות מאלימות והכרה בזכות הקיום של ישראל.
בשימוע בוועדת ההקצבות של בית הנבחרים, אמרה קלינטון כי אינה רואה כעת סיכוי לכינון ממשלה שכזו:
"אנו לא מאמינים שהסכם בין פתח לחמאס ייחתם בקרוב. לא נראה שיש הסכם כזה בקנה, אבל אנחנו רוצים להיות מוכנים למקרה שהסכם כזה ייחתם".
בדיון שעסק בין השאר בבקשת הממשל להעביר 840 מיליון דולר לפלסטינים, הבהירה: "שום סיוע לא יועבר לחמאס או ליישות הנשלטת על-ידו".
היא מתחה ביקורת חריפה על ההתנהלות של ממשל בוש בכל הקשור לאיראן. לטענתה, הממשל הקודם ניסה ללא הצלחה במשך שמונה שנים לבודד את איראן - ורק הגביר את הדאגות לגביה.
סיוע מארצות הברית לא יועבר לידי חמאס. קלינטון בשימוע (צילום: AFP)
ממשל אובמה נוקט בגישה שונה כלפי איראן ומנסה למשוך אותה אל שולחן המשא ומתן על מנת לשכנע אותה לזנוח את תוכנית הגרעין שלה. קלינטון טוענת כי גישתו של בוש - לבודד לחלוטין את הממשלה האיראנית - לא הרתיעה כלל את המדינה ולא מנעה ממנה לתמוך בארגוני טרור כגון חיזבאללה וחמאס.
אמש אמרה קלינטון בשימוע בוועדת החוץ של בית הנבחרים, כי ממשל אובמה פועל בשני ערוצים ביחס לאיראן: מצד אחד - הוא מושיט יד לפתוח בהידברות, ומצד שני - מכין סנקציות קשות ומשתקות נגדה. "על-ידי חיזוק המסלול הדיפלומטי אנחנו צוברים השפעה ואמינות, ויכולים להכין סנקציות חזקות ומשתקות אם יהיה צורך", הצהירה. "הגענו למסקנה שזה יהיה נכון יותר אם השותפים שלנו בעולם יבינו שהם צריכים לעבוד איתנו ולתמוך במאמצים שלנו, כולל בסנקציות קשוחות יותר".
לגבי התהליך המדיני בין ישראל לפלסטינים אמרה קלינטון: "אנחנו מעורבים בסיוע לצדדים להיכנס שוב לדיונים לקראת פיתרון של שתי מדינות. אנחנו שומרים על מחויבותנו החזקה כסלע לביטחון ישראל, נספק לה סיוע כלכלי ועזרה ביטחונית. אנחנו עושים ככל יכולתנו גם לחזק את הרשות הפלסטינית ולטפל במשבר ההומניטרי ברצועת עזה".