המורדים בסרי-לנקה: רבבות גוססים מרעב
ארגון "המורדים הטמילים" טען כי עשרות אלפי אזרחים לכודים באזורי הקרבות בינם ובין הצבא, וכי מאגרי המזון מידלדלים. הם קראו לאו"ם להבטיח כי משלוחי מזון יגיעו בבטחה לאזור
עשרות אלפי אזרחים, הלכודים באזור הקרבות בצפון סרי-לנקה, עומדים לרעוב למוות. כך הזהירו הבוקר (שבת) נציגי ארגון המורדים "הנמרים הטמילים" במדינה. הדברים נאמרו בעוד נציגי האו"ם נמצאים בדרכם למקום, על-מנת לאמוד את מימדי המשבר.
האזרחים העקובה מדם, המתנהלת במדינה מזה כרבע מאה.
הדיווחים על התוהו ובוהו השורר באזור התגברו בימים האחרונים, בעוד צבא סרי-לנקה מתקדם במשימתו לחסל את קבוצות המורדים ולשים סוף למלחמת
הסוף?
"תבוסת המורדים קרובה"
סוכנויות הידיעות
נשיא סרי לנקה ציין כי עשרות אלפי אזרחים טמילים נמלטו מהאזור שבו מחזיקים המורדים הטמילים - ובכך הוסרו המכשולים שעמדו בפני מתקפה חדשה שתביא לתבוסתם המוחלטת. "מבחינת הנמרים הטמילים, הכל נגמר", אמר
יותר מ-100 אלף אזרחים כבר נמלטו מאז יום שני האחרון מרצועת החוף הצרה הנתונה לשלטון המורדים, מציפים את בתי החולים בצפון המדינה ואת מחנות העקורים הממשלתיים. לטענת האו"ם, כ-50 אלף אזרחים עדיין לכודים באזורי הקרבות.
לטענת הנמרים הטמילים, מספר האזרחים הלכודים גבוה פי 3. בהצהרה מטעמם נטען כי מאגרי המזון באזור מידלדלים וכי הרעב "בלתי-נמנע". ד"ר טנגמוטו סטיאמורטי, רופא ממשלתי בכיר הנמצא באזור הקרב, אישר כי ישנו מחסור חמור במזון ובתרופות באזור, וכי אנשים גוססים מרעב.
המורדים קראו לאו"ם להבטיח כי משלוחי מזון מהקהילה הבינלאומית יגיעו בבטחה לאזור. "אנו חוששים כי כל עיכוב יוביל לתוצאה הדומה למשבר בדרפור, אם לא חמור מכך", נכתב בהודעת המורדים, שפורסמה באתר האינטרנט אותו הם מפעילים. ממשלת סרי-לנקה אסרה על ארגונים הומניטריים לפעול בשטח עוד בשנה שעברה, בטענה כי מדובר בפעילות מסוכנת מדי.
ארגוני זכויות אדם האשימו את הממשלה בסרי לנקה בהפגזות באזורים צפופי-אוכלוסין.
מנגד, הואשמו המורדים כי הם מחזיקים באזרחים רבים כמגן אנושי באזורי העימות. שני הצדדים הכחישו האשמות אלה
לטענת האו"ם, כ-6,500 אזרחים נהרגו כתוצאה מהלחימה באזור בשלושת החודשים האחרונים. הנמרים הטמילים, שמוגדרים כארגון טרור ברוב מדינות המערב, נלחמים מאז 1983 להקמת מדינה טמילית בצפון ומזרח המדינה. זאת, לאחר אפליה של עשרות שנים מצד הממשלה הנשלטת בידי הרוב הסינהלזי. כיום, לאחר חודשים של לחימה מאומצת, הצבא עומד בפני חיסול של המרד.
פליטים בסרי לנקה. רעבים
צילום: רויטרס
חיילים באזור הלחימה
צילום: רויטרס
מומלצים