נעמת: תוכנית האוצר פוגעת בנשים עובדות
לדברי יו"ר הארגון, טליה לבני, כ-60% מהנשים העובדות לא זכאיות להטבות המס המתוכננות, משום שהן משתכרות מתחת לרף שמזכה בהטבה. עוד זועמים בארגון על הכוונה לבטל את נקודות הזיכוי לנשים עובדות שאינן אמהות לילדים קטנים
משרד האוצר מתכנן להוסיף נקודת זיכוי לאמהות עובדות, עבור כל ילד עד גיל 8. זאת, כשהמימון לכך יגיע מביטול ההטבה, של חצי נקודת זיכוי, לכלל הנשים העובדות. בארגון נעמת טוענים שמדובר באחיזת עיניים ובצעד שעלותו לנשים עובדות גבוהה מהתמורה שהוא מציע; וכן, שהוא אינו מסייע לאלו המקבלות שכר נמוך.
יו"ר נעמת, עו"ד טליה לבני, מסרה ל-ynet כי, "הוספת נקודות זיכוי לאמהות עובדות היא צעד נכון בתפישתו, אך עקר במידה מרובה. זאת, משום שכ-60% מהנשים העובדות אינן מגיעות לדרגת המס המזכה בהטבה".
מנתוני הארגון עולה כי שיעור האמהות העובדות שאינן מגיעות לסף המס הוא אף גבוה מזה של הנשים העובדות, כיוון שהן נאלצות במקרים רבים לעבוד במשרות חלקיות או במשרות בשכר נמוך בשל אילוצים משפחתיים.
על רקע זאת מתרעמים בנעמת על כוונת הממשלה לבטל את "המעט שניתן לנשים העובדות בכדי לממן את ההטבה". לבני אומרת כי "מספרן של העובדות ללא ילדים, ואמהות לילדים מעל גיל 8, שייפגעו מהתוכנית - גבוה משמעותית ממספרן של הנשים שייהנו ממנה". עוד מסבירה יו"ר נעמת שההצעה מסייעת דווקא לנשים בעלות השכר הגבוה במשק, בעוד שבארגון מעוניינים לסייע בעיקר לאלו שמתקשות "לגמור את החודש", בשל העלויות הגבוהות של טיפול בילדים.
הפתרון: חינוך חינם לגיל הרך
"רוב האמהות מתלבטות בכלל אם לצאת לשוק העבודה, כיוון שעלויות הטיפול גבוהות מהשכר שיקבלו. יש לזכור שהשכר הממוצע במשק לנשים עומד על כ-5,400 שקלים לחודש בלבד, ונמוך בהרבה מזה של הגברים, כ-8,400 שקלים", היא אומרת. לדבריה, ההטבה שתסייע יותר מכל לאמהות עובדות אינה נקודות זיכוי במס, אלא "חינוך חינם לגיל הרך שיאפשר לנשים למצות את יכולותיהן בכל רמות השכר והענפים במשק".
"אנו מקווים שהתוכנית הסופית לא תכלול את הורדת נקודות הזיכוי אלא רק את התוספת, עליה אנו מברכים, ותכלול צעדים נוספים שייסיעו לנשים ואמהות עובדות, בעיקר לאלו שלא מגיעות לסף המס המזכה בהטבות. ישנם חברי כנסת וחברות כנסת רבים ורבות, שלא יראו בעין יפה פגיעה בהטבה שניתנת לנשים - אנו מאמינים שידם תהיה על העליונה".