ארמניה ואזרבייג'ן יפתחו במו"מ על חבל המריבה
האם המחלוקת בין אזרבייג'ן לארמניה על השליטה בחבל נגורנו קרבאך קרובה לסיום? היום הודיעו מתווכים בינלאומיים כי בשבוע הבא ייפגשו נשיאי שתי המדינות הקווקזיות בניסיון לסיים את הסכסוך הטריטוריאלי
נשיאי ארמניה ואזרבייג'ן ייפגשו בשבוע הבא, וייתכן שגם בחודש יוני, כדי לדון בעתידה של המובלעת השנויה במחלוקת נגורנו-קרבאך. כך הודיעו היום (ב') מתווכים בינלאומיים.
משקיפים מטעם הארגון לביטחון ושיתוף פעולה באירופה מסרו כי נשיא אזרבייג'ן אילהם אלייב ונשיא ארמניה סרז' סרקסיאן ייפגשו בפראג ב-7 במאי. הם הוסיפו כי הם מקווים שניתן יהיה לארגן פגישה נוספת בין שני הנשיאים ביוני בעיר סנט פטרבורג ברוסיה.
"אנחנו מקווים שהמפגש בפראג יישא פרי", אמר השליח הצרפתי ברנאר פסייה במסיבת עיתונאים שכינס בבירת ארמניה ירוואן, בתום ביקור שערך באזור עם עמיתיו מרוסיה ומארצות הברית.
בדלנים ממוצא אתני ארמני, הנתמכים בידי ארמניה, החלו בשנות התשעים בלחימה בניסיון להדוף את השליטה של אזרבייג'ן במובלעת ההררית נגורנו-קרבאך. בלחימה נספו על פי ההערכות 30 אלף בני אדם. במובלעת הושגה הפסקת אש שברירית, אך מעולם לא נחתם הסכם שלום בין הצדדים.
מאז המלחמה שהתחוללה בקיץ שעבר בגאורגיה השכנה, חלה עלייה בפעילות הדיפלומטית בניסיון לפתור את הסכסוך בהסכם שלום. גם המלחמה בגאורגיה פרצה בשל סוגיית השליטה במובלעת - שם היה מדובר במובלעת דרום אוסטיה, שאותה ניסתה גאורגיה לכבוש - ובתגובה פלשה רוסיה לשטחה. עם זאת, לא ברור כיצד ההפשרה האחרונה ביחסים בין ארמניה לבין טורקיה, בת בריתה של אזרבייג'ן, תשפיע על המאמצים לפתור את העימות.
אזרבייג'ן זעמה על הכוונה של אנקרה ויווראן לכונן יחסים דיפלומטיים ולפתוח את הגבול ביניהן - שאותו סגרה טורקיה ב-1993
מתוך סולידריות עם אזרבייג'ן בתקופת המלחמה בחבל המריבה. גורמים בטורקיה אמרו עם זאת כי חידוש הקשרים עם ארמניה רק יסייע בפתרון המחלוקת על השליטה במובלעת.
בתוך כך, הודיעה היום מפלגה קטנה החברה בקואליציה השלטת בארמניה כי תפרוש מהממשלה בגלל ההתקרבות בין ירוואן לאנקרה. המפלגה מחזיקה בשלושה תיקים בקבינט וב-16 מושבים בפרלמנט, וראשיה החליטו לפרוש במחאה על כך שלא נועצו בהם קודם להודעה על ההתקרבות בין שתי המדינות.