צפון-קוריאה: התנצלו או שנבצע ניסויים גרעיניים
ההידרדרות ביחסים בין פיונגיאנג לקהילה הבינלאומית רק הולכת ומחריפה. צפון-קוריאה הודיעה כי היא דורשת "התנצלות" על החלטת הגינוי שקיבלה מועצת הביטחון עקב שיגור הטיל בתחילת החודש, ולא - תגיב בניסויים בליסטיים
צפון-קוריאה הזהירה בצהריים (יום ד') כי תבצע ניסויים גרעיניים וניסויי טילים, אם האו"ם לא יתנצל על החלטת הגינוי שקיבל בעקבות שיגור הטיל הצפון-קוריאני אל שמי יפן בתחילת החודש. ההידרדרות ביחסי פיונגיאנג והקהילה הבינלאומית באה לאחר שסוכנויות הביון במערב טענו כי השיגור היה בעצם ניסוי בטיל בליסטי. זאת בניגוד לטענת צפון-קוריאה, שטענה כי שיגרה לוויין לחלל.
"נהיה חייבים לנקוט צעדיים הגנתיים נוספים, אלא אם מועצת הביטחון של האו"ם תתנצל לאלתר. הצעדים הנוספים יכללו ניסויים גרעיניים וניסויים בשיגור טילים בליסטיים בין יבשתיים", נכתב בהודעת משרד החוץ הצפון-קוריאני. "מועצת הביטחון צריכה להתנצל על הפרת הריבונות הצפון-קוריאנית ולסגת מכל ההחלטות המפלות נגד פיונגיאנג". בנוסף, איימה צפון-קוריאה כי תחל לבנות כור מים קלים לפיתוח טכנולוגיות ייצור דלק גרעיני.
על-אף שצפון-קוריאה ידועה ברטוריקה קשוחה ובלתי מתפשרת בהודעותיה, האיום הנוכחי של פיונגיאנג בביצוע ניסויים גרעיניים - חריג בחומרתו. צפון-קוריאה ערכה את הניסוי הגרעיני הראשון שלה ב-2006 ומאז סבורים מומחים כי יש בידיה די פלוטוניום להרכבת שש פצצות אטום לפחות.
מועצת הביטחון גינתה כאמור את צפון-קוריאה וקראה להידוק הסנקציות עליה. בנוסף, הודיע האו"ם על הכללת שלוש חברות צפון-קוריאניות ב"רשימה השחורה" שהפעילות המסחרית עמן אסורה. פיונגיאנג הגיבה בזעם, סילקה את פקחי הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית משטחה והפעילה מחדש את הכור הגרעיני ביונגביון.
מי שמודאגת מאוד מהמצב בחצי האי הקוריאני היא דרום-קוריאה. בהודעה שפרסם משרד החוץ בסיאול בתגובה להודעה הצפון-קוריאנית נמסר כי דרום-קוריאה "מוטרדת מאוד" מאיום הצפון, אשר "מאיימת באופן ישיר" על הקהילה הבינלאומית.
"הבהרנו כי האחריות להידרדרות במצב תונח כולה על כתפי צפון-קוריאה", נכתב בהודעה.
לפני כשבוע "התפוצצה" הפגישה הרשמית הראשונה מזה שנה בין נציגי שתי הקוריאות. הפגישה התפוצצה עוד לפני שהחלה עקב מחלוקת מנהלית בנוגע למקום שבו שתיערך, סדר יומה והמשתתפים בה.